Sport
ŽOK OSIJEK

Beta i Vedrana su ponovno u kadru Miroslava Đekića
Objavljeno 16. svibnja, 2020.
Trening odbojkašica Osijeka u sportskoj dvorani Jug pojačavaju bivše članice i reprezentativke

Popuštanje mjera nestrpljivo su čekali Miroslav Đekić i njegove odbojkašice, koje su se vratile trenažnim obvezama. Za razliku od prije, ŽOK Osijek sada ih odrađuje u SD-u Jug, a do daljnjega neće biti povratka na staru adresu, u Gradski vrt. No i na novoj destinaciji korisnice imaju sve potrebno za nesmetan rad, koji je, naravno, na početku bio u strogo kontroliranim uvjetima.


- "Prepolovili" smo teren, radili na dvije mreže s četiri igračice u skupini. Naglasak smo stavili na neke tehničke stvari, tako će biti do daljnjega, iako je sada došlo do novih popuštanja mjera, pa na parketu može biti i veći broj igračica - kaže trener Đekić, koji raspoloživi kadar okuplja tri puta tjedno. U pogonu su gotovo sve koje su igrale tijekom sezone, koja još nema konačan epilog.


- Priključile su se Karla Šimunec i Dora Gadžić, koje su zbog teških ozljeda bile dugo izvan pogona. Prva je naša najiskusnija igračica, na koju nisam mogao računati cijele sezone, a Dora je odradila tek nekoliko uvodnih rundi. Dobra vijest je da su ozljede sanirane i da su obje ponovo u procesu - zadovoljan je Đekić, čijem su se kadru u SD-u Jug nakon dodatnog popuštanja mjera opreza priključila i neka dobro poznata imena u svijetu odbojke. Riječ je o dvije igračice koje su svoju karijeru započele u gradu na Dravi, a koju već duže uspješno grade u inozemstvu.


- Naše mlade igračice dobile su priliku, kao i dodatni motiv, da na treningu surađuju s Betom Dumančić i Vedranom Jakšetić, koje su zbog ove epidemije trenutno u nemogućnosti svoje obveze odrađivati na inozemnim adresama (u Njemačkoj i Francuskoj). Trenutno su u rodnom gradu, logično je da formu održavaju u matičnom klubu - kaže trener odbojkašica s Drave, koji pak svoje štićenice u ovakvom ritmu namjerava držati sve do kraja lipnja.
Tada slijedi pravi odmor, a potom pripreme za novu sezonu, u koju Osijek namjerava ući s kadrom koji je u ožujku odigrao svoju posljednju službenu utakmicu. Još nije izvjestan status Isidore Ubavić, koja bi se u sljedećih nekoliko dana trebala očitovati o svojim planovima, koji bi se vrlo lako mogli poklapati i s onima osječkog superligaša. Postoji mogućnost i dodatnog osnaženja kadra, koji bi u tom slučaju u sljedećoj sezoni mogao igrati još zapaženiju ulogu u elitnom razredu. N. Benčina
Do kraja lipnja treninzi, a onda odmora, pa slijedi novo okupljanje i pripreme za sljedeću sezonu
Možda ste propustili...

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

SAVATE PRVENSTVO HRVATSKE

HUS-u četiri medalje

GIMNASTIČKI SK U DOHI

Benović ušao i u finale preskoka

Najčitanije iz rubrike