Sport
“BOLNICA” U GRADSKOM VRTU

Osječani žele vijest - svi ste vi negativni
Objavljeno 16. svibnja, 2020.
Nogometaši Osijeka jučer su se podvrgnuli testiranju na koronavirus, a rezultati bi se trebali znati početkom sljedećeg tjedna

Dva tjedna nogometaše Osijeka dijele od starta u nastavak prekinute nogometne sezone. Već se otprije zna da će baš bijelo-plavi s Rijekom u utakmici polufinala hrvatskog kupa odigrati prvi susret nakon dva i pol mjeseca moratorija zbog epidemije koronavirusa.

Testiranje na koronu
U međuvremenu situacija se sve više normalizira. Treninzi osječkog prvoligaša sve više izgledaju kao oni prije prekida prvenstva i raspuštanja momčadi, a nekim je igračima stanka sigurno dobro došla kako bi posve zaliječili ozljede koje su duže vukli. To se prije svih odnosi na Mihaela Žapera, koji se ozlijedio u posljednjem kolu jesenskog dijela sezone u susretu sa Slaven Belupom, zbog čega nije prošao zimske pripreme, propustio je i uvodna proljetna kola, a i kada je počeo igrati, nije bio u optimalnom stanju. U tu skupinu možemo ubrojiti i Tomislava Šoršu i Jerryja Mbakogua, koji se s ozljedama muči otkako je, prošlog ljeta, stigao u Gradski vrt. Tako trenutačno ozlijeđenih nema, a valjda su svi zdravi i s epidemiološke točke gledišta. Baš jučer su se nogometaši i struka osječkog prvoligaša podvrnguli prvom testiranju na koronavirus. Testovi su obavljeni na stadionu u Gradskom vrtu, a rezultati bi trebali biti poznati početkom sljedećeg tjedna. To testiranje jedna je od obveza svih prvoligaških klubova prije nego što se sezona nastavi, a nije isključeno da će se do njezina početka igrači još jednom trebati testirati.

Još jedan korak
Kako bi se baš sve vratilo u normalu kada je riječ o redovitim trenažnim aktivnostima, nedostaje još samo jedan korak. Naime, treneri još uvijek svoje dužnosti obavljaju pod zaštitnim maskama, a igrači se ne presvlače u svlačionici, nego se za treninge pripemaju kod kuće. Očekuje se kako bi sljedećeg tjedna i taj režim mogao popustiti, što bi značilo potpunu normalizaciju rada, bar prve momčadi. Klupski djelatnici još će neko vrijeme na stadion dolaziti samo po potrebi, i to ne u punom broju, ali kako se nastavak sezone bude približavao, i njihov će se rad normalizirati. Uglavnom, susret s Rijekom na Rujevici osječka momčad trebala bi dočekati u dobrom stanju, bez obzira na to što uvjeti za pripreme nisu bili optimalni. No svi su klubovi u istom statusu pa taj segment neće igrati presudnu ulogu na rezultatskom planu.

- Utakmice koje su nam ostale do kraja sezone prilika su svima za novo dokazivanje. Vjerujem kako će igrači na taj način doživjeti izazove koji su pred njima. Još smo u igri za osvajanje trofeja, a želimo i u prvenstvu biti bolje pozicionirani od trenutačnog petog mjesta. Momčad nam je dobro pokrivena na svim pozicijama, a najvažnije je što su sada konačno svi zdravi pa imamo i potrebnu širinu za ubrzani tempo igranja - rekao je Alen Petrović, sportski direktor NK Osijek.

Dalibor Keler
test
BIJELO-PLAVI SAD ČEKAJU NALAZE
PRIKLJUČIO SE I DMITRO LOPA
Igrački kadar bijelo-plavih sada je napokon kompletan. Naime, posljednji se treninzima priključio Ukrajinac Dmitro Lopa, koji je stigao u četvrtak navečer. Lopa nije mogao doći prije zbog zavorenih državnih granica, a čim su mjere izazvane epidemijom koronavirusa malo popustile, Lopa se zaputio prema Osijeku. On će se odmah priključiti treninzima, s obzirom na to da je samoizolacija odlukom Stožera civilne zaštite RH ukinuta.
Možda ste propustili...

MURSA-OSIJEK UZVRATILA KAŠTELANIMA I PORAVNALA SERIJU

Odluka u finalisti doigravanja za prvaka pada u nedjelju

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

Najčitanije iz rubrike