Mozaik
IVAN DEČAK FRONTMEN GRUPE VATRA, U RODNOJ JE VIROVITICI

Radimo na 10. albumu, jedva čekamo predstaviti singlove
Objavljeno 16. svibnja, 2020.
Dovršio sam tri nove pjesme, a i dogovorili smo snimanje od 1. lipnja

Ivan Dečak, frontmen odlične virovitičke grupe Vatra, ponovno je u rodnoj Virovitici gdje se privremeno preselio kod roditelja nakon potresa u Zagrebu. Motiva za novim stvaranjem ne nedostaje, glazba je njegov život i ona ga čini potpunim.

Vatra je u posljednjih nekoliko godina potvrdila svoju vrhunsku kvalitetu, stvorila niz odličnih hitova koji se danas stalno vrte radijskim eterom, osvojila je niz nagrada, održala nebrojeno koncerata posvuda, pa joj je ova nesretna korona, kao i svim glazbenicima i umjetnicima, napravila nepotreban korak unatrag. No, što je tu je, Ivan Dečak i njegova ekipa ne odustaju, dapače, hvataju novi, još jači zamah za ono što dolazi poslije. Pune su im ruke posla, napravljen je novi videospot, a u punom su jeku i pripreme za deseti nosač zvuka. O svemu tome Ivan Dečak nam je, kao i uvijek, otvorena srca pričao u razgovoru za Glas Slavonije.

Vrijeme je ove nesretne korone i glazbenicima je definitivno najteže, nema koncerata, nastupa, publike... Kako Vatra i Ivan preživljavaju?

- Nakon potresa u Zagrebu preselili smo se kod roditelja u Viroviticu. Ovdje, za razliku od Zagreba, imamo prostrana dvorišta, a ne smeta ni činjenica da tlo pod nogama ne podrhtava. Ponio sam sa sobom svoj pokretni studio i premda smo u čudnoj situaciji, ne dam da me preuzme melankolija. Dovršio sam tri nove pjesme, dogovorili smo s našim producentima snimanje od 1. lipnja. Ovdje u Virovitici također imamo predivnu prostoriju za vježbanje i bendovski studio tako da sam svaku večer tamo.

Poznat si kao čovjek prepun optimizma i pozitivne energije. Pokazalo se to i radom u ovo vrijeme bez obzira na sve. Stvoren je vrhunski spot za novu pjesmu ‘‘Sva naša ljeta‘‘. Kako je do svega došlo i kome treba zahvaliti?

- "Sva naša ljeta" prvi je najavni singl našeg 10. studijskog albuma. Pjesma i spot objavljeni su trenutak prije nego što je cijeli svijet stao. Pjesma je to koja govori o bezbrižnosti, upravo onome što nam sada toliko nedostaje. Stih koji sam napisao u pjesmi kaže: "Zastanimo na trenutak..." Pritom nisam pomišljao na to da sve stane na tako dugo razdoblje, mislio sam, ono, staneš na nekoliko sekundi, osvrneš
se malo, pomisliš na djetinjstvo, shvatiš kako je život lijep... U snimanju pjesme su, uz bend, sudjelovali i Mladen Ilić Mlacka, jedan od najboljih perkusionista na ovim prostorima, te gudači Matej Milošev i Dean Melki, a aranžman za gudače potpisuje maestro Frano Đurović, koji u svoj bogati fundus odnedavno može upisati i orkestraciju "Opere Industriale" izvedene na nedavnom otvorenju EPK-a u Rijeci. Produkcija, mix i mastering djelo su najboljeg produkcijskog tima na ovim prostorima Jure Ferine i Pavla Miholjevića. Spot je snimio Radislav Jovanov Gonzo, a glavne uloge pripale su najboljim plesnim parovima na europskoj rang-ljestvici u standardnim i latinoameričkim plesovima, državnim prvacima Karlu Ostružnjaku, Karli Ivaštinović, Mati Ostružnjaku i Hani Sorić iz plesnog kluba Academia Zagreb. Hvala im svima na vrhunski odrađenom poslu. Jedva čekamo predstaviti nove singlove, ali i zasvirati ih uživo na pozornici pred publikom, jer to je bit benda, nastupati uživo pred svojom publikom.


Posebna priča u tvom životu je očinstvo, osjećaj koji je svima nama roditeljima neprocjenjiv i neke potpuno druge stvari su najvažnije na svijetu, zar ne?


- Prvo sam mislio kako je potrebno ostvariti se u karijeri pa tek onda razmišljati o djeci, jer, kao, djeca bi mogla usporiti sve. Kako sam samo bio u zabludi (he-he). Upravo je rođenje moje djece donijelo i napredak u mojoj karijeri. Kao da su me pogurali u ono što sam oduvijek htio.

Iako u ovoj situaciji nije zahvalno to pitanje, ali reci nam ima li bend neke konkretne planove u nastavku godine?

- Radimo na novom albumu, potom su na redu probe kako bismo spremno dočekati normalizaciju života. Nadam se da će se to što prije i dogoditi pa da opet dođemo među našu publiku i svi zajedno najglasnije do sada zapjevamo, zaplešemo i dobro se provedemo.

Vladimir Grgurić
bit benda
NASTUPI PRED

SVOJOM

PUBLIKOM
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana