Novosti
OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Posljednja redovna sjednica Stožera: Nema novooboljelih
Objavljeno 15. svibnja, 2020.

Posljednja redovna sjednica Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije tijekom pandemije koronavirusa donijela je odlične vijesti. Sedmi dan za redom u Osječko-baranjskoj županiji nema niti jednog pozitivnog uzorka, od ukupno 162 testirana, od kojih 156 u Kliničkom bolničkom centru Osijek te šest u Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije. Izliječeno je ukupno 105 osoba. Broj preminulih, izvijestio je stožer, još uvijek je na brojci osam, dok je u KBC-u Osijek trenutno hospitalizirano tri pacijenta, odnosno tri manje nego dan ranije. Nijedan pacijent nije na respiratoru, a njih 16 je na kućnom liječenju.


U samoizolaciji nalazi se ukupno 54 osobe, odnosno 23 manje nego dan ranije. Konkretno, 25 osoba izišlo je iz samoizolacije, a dva nova kontakta stavljena su u samoizolaciju i riječ je o putnicima u avionu iz Frankfurta.


Kad je u pitanju provjera mjere samoizolacije, bilo ih je ukupno četiri i nijedna osoba nije prekršila mjeru. Dojave građana nije bilo, već je policija obišla četiri osobe i sve su bile na prijavljenoj adresi. M. Mihelić

Možda ste propustili...

ŽRTVE DOMOVINSKOG RATA

Ekshumacija kod Bogdanovaca

PREMIJER ANDREJ PLENKOVIĆ

Dolazak Rafalea povijesni događaj