Novosti
POZIV ĆE BITI OBJAVLJEN U LIPNJU

Za energetsku obnovu kuća 142 milijuna kuna
Objavljeno 15. svibnja, 2020.
Na sjednici Vlade prihvaćen je program energetske obnove obiteljskih kuća, a za tu namjenu osigurana su 142 milijuna kuna. Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar najavio je da krajem ljeta kreću prijave.

Poziv će biti objavljen u lipnju kako bi građani imali bar dva mjeseca za prikupljanje dokumentacije te kako bi krajem ljeta počeli s prijavama. Program energetske obnove Ministarstvo graditeljstva pripremilo je ranije, ali cijeli postupak odgođen je zbog koronavirusa.

Raspisivanje poziva za energetsku obnovu odnosit će se na sve obiteljske kuće, bez obzira na godinu gradnje, a osnovni je uvjet da se radi o legalnim objektima. Nakon donošenja ove odluke Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavit će javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća u kojem će detaljno biti navedeni prihvatljivi uvjeti i dokumentacija za prijavu.

"Cilj je da ljudi mogu obnoviti svoje kuće, da podignu kvalitetu stanovanja i da na kraju imaju uštede na režijama. Za pripremu dokumentacije bit će dovoljno vremena, a ponovo ćemo organizirati i tribine o toj temi kad to epidemiološka situacija dopusti. Donošenjem ovih odluka projekt se može nesmetano odvijati neovisno o izborima", rekao je Štromar.

Dodao je da su zasad osigurana 142 milijuna kuna, ali da je, s obzirom na važnost i interes koji izaziva ovaj projekt, siguran da će biti osigurana i dodatna sredstva. D.Pejić
Možda ste propustili...