Regija
STOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA DONJEG MIHOLJCA NAJAVLJUJE

Dječja igrališta i sportski
tereni pod jaču kontrolu
Objavljeno 15. svibnja, 2020.
DONJI MIHOLJAC - U maloj vijećnici u Dvorcu Mailath održana je sjednica Stožera civilne zaštite Grada Donjeg Miholjca na kojoj je analizirano aktualno stanje vezano uz epidemiju koronavirusa.

Ravnateljica Doma zdravlja Donji Miholjac Antonija Bogut izvijestila je da su evidentirane 64 osobe u samoizolaciji na području nadležnosti miholjačke zdravstvene ustanove. Pomoćnik načelnika Policijske postaje Donji Miholjac Marko Falamić rekao je kako je bila samo jedna dojava kršenja mjera samoizolacije, što je i potvrđeno, te da u redovitim kontrolama nije utvrđeno kršenje samoizolacije. Od početka izdavanja propusnica izdano je ukupno njih 896, od čega 284 običnih i 612 e-propusnica. Policija će sada, kada su ukinute e-propusnice, ponovno dati značenje kontroli prometa.

Od posljednje sjednice Stožera komunalni redar i volonteri civilne zaštite obavili su 47 nadzora poslovnih subjekata, a pet kontrola timovi sastavljeni od djelatnika Područnog ureda civilne zaštite Osijek, Policijske postaje Donji Miholjac i članova gradskog Stožera civilne zaštite. Kontrolom su bile obuhvaćene trgovine, tržnica, pekarnice, javne površine, dječja i sportska igrališta, te izletište Stara Drava.

S obzirom na mjere relaksacije koje je odobrio Nacionalni stožer civilne zaštite, a kojima se omogućuje rad mnogo većeg broja poslovnih subjekata te javnih prostora za sport i rekreaciju, načelnik gradskog Stožera CZ-a Tomislav Brusač najavio je angažiranje dodatnih ljudskih kapaciteta.

- Kontrola provedbe mjera bit će značajno povećana, što zahtijeva dodatni angažman djelatnika i volontera Civilne zaštite kao i bolju koordinaciju s predsjednicima mjesnih odbora i povjerenicima Vivilne zaštite u naseljima. U tom smislu nalažem da se odrede po dvije osobe iz operativnih snaga dobrovoljnih vatrogasnih društava te Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac – rekao je Brusač. Dodao je kako će Stožer CZ-a u sljedećem razdoblju posebnu pozornost posvetiti nadzoru dječjih igrališta i otvorenih sportskih terena. Podsjetio je da je dopušteno okupljanje 10 osoba na javnom mjestu.

Zapovjednik DVD-a Donji Miholjac Damir Šiplika podnio je izvješće o stanju zaštite od požara na području Grada Donjeg Miholjca. Iznio je podatke o intervencijama, popravcima vatrogasne tehnike i ulaganjima u novu vatrogasnu opremu i vozila te o pripremama za novu protupožarnu sezonu.
S. Fridl
Možda ste propustili...

KONSTITUIRANO GRADSKO VIJEĆE ORAHOVICE

Karmen Halgaš na čelu Vijeća

KONSTITUIRANA ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Predsjednik je Skupštine Dražen Milinković, očekuje dobru suradnju s oporbom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POTPISAN UGOVOR ZA GRADNJU NOVOG STADIONA

Igralište Šparte odlazi u povijest

2

U SDF ŽETELICAMA SU ZADOVOLJNI

Kombajni opet traženi, otvaraju se nova tržišta

3

U VINKOVAČKOM KRAJU MANJI INTERES ZA SEZONU NA MORU

Ove godine zaposleno je 214 sezonaca, nekada je bilo 1475