Sport
SVI “GROMOVI” NA OKUPU

Treninzi do kraja lipnja, mini
odmor pa novo okupljanje
Objavljeno 15. svibnja, 2020.

Bez obzira na to što su im kao članovima jednog od elitnih hrvatskih razreda u kolektivnim sportovima treninzi omogućeni još od 24. travnja, rukometaši NEXE-a "pravim početkom" smatraju srijedu, 13. svibnja. Tada su odradili prvi zajednički trening nakon koronastanke.

Do tada su radili uglavnom individualno ili u parovima, a pri tome se još nisu koristili unutrašnjim terenom našičke sportske dvorane. Prvi trening kompletne momčadi pod vodstvom trenera Hrvoja Horvata i njegova pomoćnika Franje Lelića odrađen je u našičkom parku. Jučer poslijepodne odradili su i zajednički trening u dvorani, naravno, uz pridržavanje svih mjera propisanih od Nacionalnog stožera civilne zaštite.

- Mi smo u srijedu počeli pripreme. Treniramo, ali, kao što je poznato, sve su lige poništene pa stoga ovoga ni sljedećeg mjeseca nećemo igrati službene utakmice, a pitanje je hoćemo li uopće moći organizirati i prijateljsku utakmicu - pričao je Franjo Lelić, pomoćni trener NEXE-a.

- Plan je držati momčad na okupu otprilike do kraja lipnja. Moramo igračima potom dati i bar dva tjedna stanke pa bismo ih ponovno okupili sredinom srpnja. Zasad su najave da bi sezona mogla početi ranije. Razmišljanja su da se okonča posljednja SEHA-liga, u kojoj mi nismo odigrali uzvratnu utakmicu četvrtfinala protiv Vardara, a da se potom održi Final Four i tek onda krene u novu sezonu. Bude li tako, onda će sezona sigurno ranije početi. Naravno, još uvijek je dosta upitnika i neizvjesnosti, teško je bilo što planirati dok se ne donese konačna odluka i potvrdi kalendar natjecanja za sljedeću sezonu - pričao je Lelić.

Inače, Horvatu se na prvim treninzima nije odazvao Franjin mlađi brat Perica, treći vratar NEXE-a. On je, naime, vrijeme izolacije iskoristio za operaciju prepona, pa je trenutno na oporavku. Tjedne bez utakmica i pravih treninga za rješavanje svojih problema iskoristio je i Mario Tomić. Iskusni pivot, koji je tijekom stanke produžio ugovor s NEXE-om do 2026. godine (vjerojatno i do kraja karijere, nap. a.), obavio je atroskopiju koljena te se sigurno do kraja ovog dijela priprema neće priključiti momčadi. No na početku novih priprema Tomić će sigurno predvoditi našičku momčad.
K.Lacković
Rodin u Našicama
Tijekom koronakrize Našičani su dogovorili jedan transfer, pa je novi igrač NEXE-a postao Čapljinac Mateo Rodin. Bivši rukometaš Čapljine i Izviđača u Slavoniju je došao iz francuskog drugoligaša Nancya.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana