Sport
RK OSIJEK

Počinju u ponedjeljak, ali samo triput tjedno
Objavljeno 15. svibnja, 2020.
Nakon što je Civilni stožer dopustio prvo treniranje svim vrhunskim sportašima i članovima elitnih razreda u svim hrvatskim ligama, od ovoga tjedna mjere su ublažene i trenirati mogu i ostali niželigaški klubovi. S nestrpljenjem su tu odluku očekivali i u Rukometnom klubu Osijek, članu Prve hrvatske lige. Prva liga nominalno je drugi razred hrvatskog rukometa, pa Osječani nisu još imali pravi trening, za razliku od njihovih sugrađanki iz ženskog rukometnog kluba. Unatoč ublažavanju mjera i mogućnosti povratak zajedničkom radu, rukometaši Osijeka produžili su stanku, pa još i ovaj tjedan miruju.

- Teoretski, mogli bismo održavati zajedničke treninge vani, jer 14, ili više ljudi, na vanjskim bi terenima moglo zadržati razmak. Koliko mi je poznato, sastanci vezani uz treninge u dvorani trebali bi se održati danas ili sutra. Dobili su svi klubovi i naputke kako se ponašati, ali sve treba uskladiti, tako da je moja procjena da ćemo u dvorani početi trenirati tek u ponedjeljak, ali samo triput tjedno, i ne više od sat vremena uz, naravno, sve higijenske mjere i propise kojih se moramo držati - rekao je trener Osijeka Dag Kovačević.

Rukometaši Osijeka posljednju su utakmicu odigrali 11. ožujka, kada su u dvorani Zrinjevac nes(p)retno poraženi od Premijerligaša Umaga u osmini finala Kupa Hrvatske. U međuvremenu, sve lige i natjecanja u tekućoj su sezoni prekinuti, zatim od strane HRS-a i poništeni.

- Da, još uvijek je neizvjesno kada će nova sezona početi. Međutim, stanka je bila dugačka. Vjerujem kako su se svi zaželjeli treninga i moramo se okupiti te ozbiljnije pokrenuti. Radi samih rukometaša - zaključio je Kovačević.

Iako je sezona poništena i nemaju se više za što boriti, rukometaši Osijeka, eto, ipak se vraćaju treninzima. Zaželjeli su se rukometa, zajedničkog okupljanja, a treba i ostati u kakvoj-takvoj formi, jer stanka se odužila. K.L.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike