TvObzor
PREDSTAVILA ŠPANJOLSKU VERZIJU KLASIKA GRUPE ABBA

Cher prihod od "Chiquitite" daje UNICEF-u
Objavljeno 15. svibnja, 2020.
Njezina udruga "CherCares" donirat će milijun dolara u humanitarne svrhe
Cher je predstavila pjesmu Chiquitita, španjolsku verziju poznatog klasika grupe ABBA, a svi prihodi od objave singla bit će proslijeđeni UNICEF-u. Singl poslušajte na digitalnim platformama - https://cher.lnk.to/Chiquitita


Jedna od najpoznatijih američkih glazbenica vratila se u središte medijske pozornosti objavom albuma Dancing Queen. Inspirirana snimanjem nastavka mjuzikla Mamma Mia! Here We Go Again, Cher je 2018. odlučila studijski album posvetiti upravo glazbi grupe ABBA. Novi singl Chiquitita je i prvo izdanje na španjolskom jeziku u 55-godišnjoj karijeri ove glazbene i glumačke legende koja je za svoj rad nagrađena prestižnim nagradama Oscar, Grammy i Emmy. Prateći videospot premijerno je predstavljen tijekom vikenda na stranicama www.unicefwontstop.org i www.YouTube.com/unicefusa, a pjesma će biti dostupna i u engleskoj verziji.


Cher je vokale snimila kod kuće:


- Španjolsku verziju počela sam vježbati krajem prošle godine. Kad se u svijetu sve promijenilo, željela sam pomoći. Ovo je izgledalo kao pravo vrijeme da se pjesma dovrši. Dugo se divim UNICEF-u, posebno njihovom radu na obrazovanju mladih žena. Glumica Audrey Hepburn bila je moja junakinja i bila sam ponosna kad je postala njihova prva ambasadorica dobre volje 1988. Sada je, više nego ikad, kritično da svako dijete širom svijeta stavimo na prvo mjesto kao da je naše dijete u pitanju.


Grupa ABBA donirala je prihode organizaciji UNICEF u trenutku kada je pjesma prvi put objavljena 1979. Cher će također donirati milijun dolara različitim dobrotvornim udrugama koje su usredotočene na "kronično zanemarene i zaboravljene" osobe tijekom trenutne pandemije i to putem novoosnovane udruge CherCares Pandemic Resource and Response Initiative (CCPRRI). Prvi val donacija bit će usmjeren na američke manjine kojima je osigurana minimalna zdravstvena zaštita i skrb.
- Ne možemo zaboraviti one koji najviše pate. Kada vidim poražavajući broj manjina pogođenih COVID-19, znam da smo svi odgovorni za pomoć gdje god i koliko god možemo - dodala je Cher. N.Vek.