Regija
RADOVI ĆE BITI ZAVRŠENI DO 1. SRPNJA

Za rekonstrukciju kuglane 650.000 kuna
Objavljeno 13. svibnja, 2020.
KK Đurđenovac, koji djeluje od 1987., dao je hrvatske i svjetske prvake
ĐURĐENOVAC - Iako situacija s epidemijom koronavirusa utječe na sve sfere gospodarstva, obnova zgrade kuglane u Đurđenovcu odvija se planiranom dinamikom.Izvođač radova, tvrtka DRIM d.o.o. Đurđenovac, sve ugovorene radove planira završiti u roku kako bi se kuglači i rekreativci u obnovljenu kuglanu s osiguranim najvišim standardima vratili u srpnju. Uz rekonstrukciju sanitarnih čvorova, društvenih i administrativnih prostorija i prostora za gledateljstvo, rekonstruirat će se i dvorana za kuglanje.

- Radovi su počeli 1. ožujka, a predviđeni završetak je 1. srpnja. Obavljeni su građevinski radovi, postavljen je sustav grijanja, a trenutačno se izvode elektroinstalaterski radovi. Za desetak dana trebalo bi početi postavljanje kuglačke staze koja će zadovoljiti sve uvjete za natjecanja u najvišim rangovima - kaže načelnik Općine Đurđenovac Hrvoje Topalović.

Vrijednost rekonstrukcije kuglane iznosi 650.000 kuna, a sredstva je osigurala Općina Đurđenovac. Realizacija ovog projekta nastavak je prošlogodišnjeg investicijskog ciklusa započetog postavljanjem stolarije na objektu u kojem se, uz kuglanu, nalaze i prostorije NK Đurđenovac. Inače, u kuglani nisu rađeni značajniji zahvati još od same gradnje objekta 1976. godine, dok je kuglački klub osnovan 1987. godine.

Po završetku svih radova kuglanu će koristiti KK Đurđenovac koji se natječe u 1.B Hrvatskoj kuglačkoj ligi Sjever, klubovi iz susjednih gradova i općina, ali i rekreativci.

- Zadnje tri godine naši kuglači su putovali u Belišće, Đakovo i Slavonski Brod, jer naša kuglana nije imala odgovarajuće uvjete ni za treninge ni natjecanja. Nakon ove obnove, Đurđenovac će dobiti kuglanu koja će moći ugostiti najeminentnije kuglačke klubove. Kuglana će biti primjerena da u njoj kuglu bace državni i svjetski prvaci te da se ponovno postižu slavni rekordi - ističe načelnik Topalović. Dodaje da će đurđenovačku kuglanu za svoja natjecanja koristiti klubovi iz mnogo većih i bogatijih gradova i općina koji nemaju uvjete za kuglački sport te da će ti susreti zasigurno obogatiti sportski život Đurđenovca. Kuglana će se koristiti i za održavanje Radničkih sportskih igara. Ova tradicionalna i nadaleko prepoznatljiva sportska manifestacija u Đurđenovcu obuhvaća ekipno natjecanje amaterskih kuglača, a održava se u zimskom razdoblju. Finalni susreti odigravaju se uoči Dana općine Đurđenovac, 18. ožujka.

Treba istaknuti kako kuglanje u Đurđenovcu nema dugu tradiciju, ali je najtrofejniji sport. Na stazama đurđenovačke kuglane sredinom devedesetih godina prošloga stoljeća pripremali su se Matko Bulka, rušitelj hrvatskog i svjetskog rekorda te Dalibor Bodiš, Davor Rončević i Igor Šarkezi, hrvatski reprezentativci, a kasnije i Mario Fridl, Tomislav Čačić te Nenad Mirić, prvaci Hrvatske.

Đurđenovački kuglački klub dao je i uspješne hrvatske reprezentativke Helenu Mezak, Marijanu Peršun, Mateu Skupnjak te Katarinu Dedić.

Snježana Fridl
Možda ste propustili...

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

Najčitanije iz rubrike