Zdravlje
DETOKS POVRĆEM I VOĆEM

Avokado jednom tjedno ujednačuje hormone
Objavljeno 11. svibnja, 2020.

MRKVA narezana na kolutiće sliči ljudskom oku. Usto je i znanstveno dokazano da mrkva pojačava protok krvi, kao i funkciju oka.


RAJČICA ima četiri komore crvene i bijele boje. Ljudsko srce također ima četiri komore i crvene je boje. Istraživanja pokazuju da je rajčica prava hrana za srce i krvotok.


Bobice GROŽĐA često imaju oblik srca. Svaka bobica nalik je na krvnu stanicu. Istraživanja pokazuju da je grožđe također dobro za srce i vitalna hrana za krv.


ORAH je nalik na mali mozak, poglavito njegove brazde i utori. Poznato je da orah pomaže u razvoju više od tri tisuće neurotransmitera kako bi mozak mogao funkcionirati.


GRAH liječi i pomaže u očuvanju funkcije bubrega i doista svojim oblikom jako sliči bubregu.


GREJP, NARANČA i drugo citrično voće, sliče žlijezdama u dojkama. To voće pomaže zdravlju grudi i protoku limfe.


CELER i RABARBARA sliče kostima, pa posebno pogoduju njihovoj snazi. Kosti sadržavaju 23 posto natrija, upravo kao i te namirnice. One nadoknađuju tijelu natrij.


PATLIDŽAN, AVOKADO i KRUŠKE pogoduju zdravlju maternice, a i slična su oblika. Istraživanja pokazuju da, ako žena jednom tjedno pojede avokado, to ujednačuje hormone, djeluje na težinu i sprječava rak grlića maternice.


SMOKVE su pune sjemenki i rastu u paru. Povećavaju pokretljivost spermija, a vrlo su dobre i u prevladavanju steriliteta.


Slatki krumpir, ili BATAT, izgleda kao gušterača i usklađuje razinu šećera kod dijabetičara.


MASLINE pomažu zdravlju i funkciji jajnika.


LUK sliči stanicama tijela. Istraživanja pokazuju da pomaže u čišćenju otpadnog materijala iz tjelesnih stanica. J.Kn.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana