Sport
NK OSIJEK

Bakterija ga je uništila, a virus pomogao travnjaku Gradskog vrta
Objavljeno 9. svibnja, 2020.
Travnjak stadiona u Gradskom vrtu bio je oštećen bakterijom, pa je stanka zbog koronavirusa iskorištena za njegovu sanaciju

Nogometni lock out koji je izazvala epidemija koronavirusa nije baš u svemu tako loš. Na primjer, stanka je itekako dobro došla travnjaku osječkog stadiona Gradski vrt, kako bi se oporavio od velikih problema koje su mu u proteklih godinu dana stvarale bakterije.

Dva mjeseca na njemu se nije odigrala ni jedna utakmica, a tek odnedavno počeli su treninzi prve momčadi, pa su ljudi koji se brinu za održavanje travnjaka dobili i više nego dovoljno vremena kako bi ga posve sanirali.

Stalno održavanje
Iako je od sredine ožujka stadion Gradski vrt bio zatvoren za javnost, djelatnici NK Osijek koji rade na održavanju obavljali su svoje uobičajene poslove, naravno, uza sve propisane mjere sigurnosti. Travnjak osječkog stadiona doista je bio prilično oštećen bitkom protiv bakterije, a u oporavku mu nije pomoglo ni to što je na njemu, uz prvu, svoj prvenstvene utakmice igrala i druga momčad Osijeka u drugoligaškoj koknkurenciji.

- Normalno da je travnjaku itekako dobro došla ova pauza izazvana koronavirusom. Sada se potpuno oporavio i bit će kvalitetan za nastavak prvenstva. Što se nas u održavanju terena tiče, sezona se može nastaviti sutra. Mi nismo ni jednog trenutka prestajali s radom. Obavljali smo svoje redovite poslove na održavanju travnjaka. Također, sada je u odličnom stanju i pomoćni teren. Eto, u svakom zlu ima i ponešto dobroga, jer našim travnjacima doista je trebalo jedno razdoblje mirovanja nakon problema s bakterijom, koja ga je bila prilično devastirala - kaže Ante Polić, direktor stadiona Gradski vrt.

Zamjena "peteraca"
Oko travnjaka uvijek ima posla, a premda je sada vremena za obavljanje tih radova bilo napretek, još uvijek nisu svi potpuno završeni.

- Radimo zamjenu "peteraca", u kojima se trava najviše "troši". No vegetacija se još ne prima na pravi način, pa ćemo s tim poslom još malo pričekati. Uglavnom, travnjak je u mnogo boljem stanju nego što je bio u trenutku kada je sezona prekinuta - priča Polić.

Iako se trenutak preseljenja u novi dom na Pampasu sve više bliži, jer radovi na novom stadionu odlično napreduju i on je već dobio jasne konture, to ne znači da se Gradski vrt treba zapustiti.

- Svi se veselimo napretku gradnje novog stadiona, ali Gradski vrt će još neko vrijeme biti naš dom i dok je tako, moramo se o njemu skrbiti na najkvalitetniji mogući način - zaključio je Polić.

NK Osijek je u posljednje četiri godine uložio znatna sredstva kako bi stadion u Gradskom vrtu ispunjavao uvjete da se na njemu mogu igrati međunarodne utakmice. Obavljena je kompletna zamjena travnjaka, valjda prvi put otkako je stadion i sagrađen, uređene su tribine, prostorije za novinare, VIP salon i prilazi sjevernoj tribini, na kojoj obično budu smješteni gostujući navijači, a to je samo dio svega onog što je NK Osijek radio na svom stadionu.

Dalibor Keler
GRADE SE NOVI TERENI
U tijeku su radovi na uređenju novih sadržaja na južnoj strani stadiona. Naime, u parku iza spomenika pripadnicima Kohorte poginulima u Domovinskom ratu grade se mali tereni na kojima će se posebno moći odvijati treninzi vratara. U gradnji je i mali teren za igru na male golove i teren za nogotenis, koji je vrlo popularna razonoda među igračima osječkog prvoligaša.
Možda ste propustili...

NORVEŠKA ŽENSKA REPREZENTACIJA U RUKOMETU NA PIJESKU

Kazna zbog gaćica

OLIMPIJCI SU PRVI PUT POHODILI TOKIO 1964. GODINE

Zbog ratne agresije čekali na domaćinstvo 24 godine

LONDON JE BIO PRVI PORATNI TE DOMAĆIN NAMA BLISKE 2012.

Jedini grad koji je triput ugostio olimpijsku elitu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BJEGUNAC (JOŠ) DRŽI UZDE

Čišćenje mora početi odmah!

2

PRIPREME ZA EUROPSKI UZLET

Navijači, u četvrtak trebate Osijeku u Gradskom vrtu

3

OSJEČKA OLIMPIJA POČELA PRIPREME ZA SLJEDEĆU SEZONU

Mladom treneru Kormanu pomlađeni igrački kadar