Sport
HNK CIBALIA

Kelić na Tajland, Vinkovčani će teško zadržati i Silvija Anočića
Objavljeno 9. svibnja, 2020.
S određenim olakšanjem u Cibaliji su dočekali odluku Izvršnog odbora HNS-a o prekidu drugoligaške nogometne sezone, a još više odluku kako nitko neće ispasti u niži rang natjecanja. Doduše, to još uvijek ne znači sto posto kako će Vinkovčani i sljedeće sezone igrati u Drugoj hrvatskoj ligi. Za to tek trebaju ishodovati potrebnu licencu. Bude li odluka o licenciranju pozitivna uslijedi će i rješavanje kadrovske križaljke. U tom smjeru neke su se stvari uradile ove zime kada se u Cibaliju vratila nekolicina iskusnih igrača. Tako su "nebesko-plavi" dres ponovno obukli Ivan Zgrablić, Filip Žderić, Ivan Baraban, Tomislav Čuljak i Renato Kelić. Nije poznato kakvi su izgledi da ti iskusni igrači povedu Cibaliju u drugoligašku bitku i u sljedećoj sezoni, ali ono što je sigurno kako svi neće do jeseni ostati na Bosutu.

- Renato Kelić u lipnju odlazi na Tajland. Nakon što je zimus raskinuo ugovor s rumunjskom Universitateom iz Craiove, on nam je došao doslovce besplatno proteklu polusezonu pomoći u nastojanju osiguranja opstanka. Na žalost, njegove usluge koristili smo tek u uvodu proljetnog dijela sezone, sve do dolaska pandemije. Već je tada imao dogovor s jednim klubom s Tajlanda gdje bi trebao otići u lipnju - otkrio je Petar Tomić trener Cibalije.

Kada gleda aktualni igrački kadar onda je gotovo siguran kako na još jednoga igrača neće računati u novom prvenstvu.

- SIlvio Anočić ima još uvijek godinu dana ugovora s talijanskom Romom. On je kod nas stigao spletom okolnosti. Moramo biti objektivni, po kvaliteti Anočić je prerastao naše okvire i vjerujem kako će to dokazati. S druge strane, nakon što zbog ozljede pubične kosti nije igrao više od dvije godine dolazak u Cibaliju mu je itekako koristio vratiti se nogometu. Naravno, tko ne bi želio takvoga igrača zadržati, ali ponavljam on je i dalje pod ugovorom s Romom gdje će se za početak vjerujem vratiti, a onda očekujem kako će ga poslati na posudbu u neku sredinu gdje će ga moći kvalitetnije pratiti, a i koja će mu jamčiti daljnji igrački napredak.

Tomićeva neskrivena želja je imati na okupu momčad čiju će okosnicu činiti domaći igrači.

- Mislim kako je u današnjoj situaciji to najjeftinija varijanta. Nama i dalje treba biti cilj vraćati naše igrače, a mislim kako bi i dalje igranje u drugoligaškoj konkurenciji i nadamo se uskoro stvaranje temelja za povratak Cibalije na staze stare slave moglo to i njima biti privlačno - zaključio je Tomić. K.Lacković
Možda ste propustili...

KUP ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Priprema za kvalifikacije

UTAKMICA ISTINE ZA DALIĆA I NJEGOVU MOMČAD

Hrvatskoj treba pobjeda vatreni, pokažite nam da ste fajteri!

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U MEĐIMURJU PRŽI, ALI POPUSTA NEMA

Izvisili smo cijenu za Laszla i sad čekamo

2

DARDA UVJERLJIV PRVAK MŽNL-A "OSIJEK-VINKOVCI"

Baranjski stogodišnjak postao je regionalna perjanica

3

STRUČNI KOMENTATOR - NENAD BJELICA

Hrvatska je sad vrlo opasna za svakog suparnika