Novosti
ŽUPANIJSKI STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Na području Osječko-baranjske županije šest novooboljelih osoba, među njima i jedno dijete
Objavljeno 8. svibnja, 2020.
Dvije su novozaražene osobe s područja Našica i po jedna iz Osijeka, Marijančaca, Popovca i Švajcarnice te je sada ukupna brojka obljelih od koronavisusa 136

U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije zabilježeno je šest novooboljelih osoba od kojih su dvije s područja Našica i po jedna iz Osijeka, Marijančaca, Popovca i Švajcarnice te je sada ukupna brojka obljelih od koronavisusa 136. Trenutačno je u KBC-u Osijek hospitaizirano je 12 pacijenata od čega je jedna osoba na respiratoru, podaci su koje je iznio načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Goran Ivanović.

Od sinoć jedno dijete u Dječjem domu Klasje pozitivno je na koronavirus, a radi se o djetetu koje je po hitnom postupku izuzeto iz obitelji i smješteno u Dom prije dva tjedna. Testirano je i bilo je negativno, nije imalo simptome bolesti te je, prema propisima, bilo smješteno u samoizolaciju. O djetetu su brinuli odgojitelji koji nisu imali kontakt s drugom djecom. Prije izlaska iz samoizolacije dijete je ponovno testirano i test je bio pozitivan. Dom Klasje je prema epidemiološkim propisima odradio prijem i smještaj djeteta tako da druga djeca smještena u Domu nisu ugrožena.

Nagađanja da je došlo do proboja virusa u osječki KBC odbacio je Ivanović navodeći da je jedan pacijent koji je došao na operativni zahvat bez testa na koronavirus bio testiran u bolnici, a rezultat je bio pozitiva.

- Iako je bez simptoma prebačen je na infektologiju. Taj će se test iz sigurnosnih razloga ponoviti, a pacijent nije imao drugih doticaja te nije niti došlo do proboja virusa u bolnicu – pojasnio je Ivanović te dodao da se bolnica vraća u svoj redovan režim rada i ima određene propise koje treba poštivati. Pacijenti koji dolaze na pretrage i operativne zahvate moraju u KBC doći s negativnim nalazom na COVID 19. Nema prijema u KBC bez toga.

Od danas je dozvoljena nazočnost jedne osobe na porodu a koja će to osoba biti odlučiti će trudnica. Rad tržnica nedjeljom u cijeloj Hrvatskoj te tako ni u Osijeku neće biti dozvoljen do daljnjega, poručuje Ivanović pozivajući se na odluku Nacionalnog stožera.

T. Prusina

Možda ste propustili...

PARLAMENTARNI IZBORI 2024. KAMO ĆE HRVATSKA?

Dan odluke: 2302 kandidata, 151 mjesto

ZAŠTITA PRIRODE I OKOLIŠA U MEDIJIMA

Velebitska degenija za najbolje novinarske radove

NOVA ŽELJEZNIČKA LINIJA

Vlakom iz Trsta u Rijeku