TvObzor
EPIC DRAMA: DRUGA SEZONA SERIJE PODMORNICA

Klaustrofobičan, pametan i napet remake kultnog filma
Objavljeno 8. svibnja, 2020.
Prva sezona ove visokobudžetne ratne drame inspirirana je remek-djelom nominiranim za nagrade Oscar i Golden Globe, a temeljena je na adaptaciji bestsellera Wolfganga Petersena i Lothar-Guntera Buchheima

Druga sezona dugo iščekivane i višestruko nagrađivane serije “Podmornica” (Das Boot) premijerno će se početi prikazivati na programu Epic Drama od nedjelje, 17. svibnja u 21 sat.

Prva sezona ove visokobudžetne ratne drame inspirirana je remek-djelom nominiranim za nagrade Oscar i Golden Globe, a temeljena je na adaptaciji bestsellera Wolfganga Petersena i Lothar-Guntera Buchheima koja je ostvarila međunarodno priznanje kritičara. “The Guardian” je seriju nazvao “Klaustrofobičan, pametan i krajnje napet reboot” dok je “The Hollywood reporter” napisao: “Treba odati priznanje seriji ‘Podmornica’ za brzu radnju i vođenje više priča punih uzbuđenja istovremeno.”

Druga sezona serije snimana je više od 104 dana na pet različitih lokacija: La Rochelle, Manchester, Liverpool, Prag i Malta, što osigurava impresivne scene akcija, neočekivane zaplete kao i preokrete, povezane s intenzivnim karakterima protagonista.

U prosincu 1942. godine, vrlo iskusan zapovjednik podmornice U-822 Johannes von Reinhartz (Clemens Schick) poslan je na tajnu misiju na istočnu obalu SAD-a kako bi iskrcao tri sabotera. Njegova odanost je upitna te je podmornica U-612, sa zapovjednikom Wranglerom (Stefan Konarske), poslana u potjeru. Bivši zapovjednik podmornice U-612 Hoffmann (Rick Okon) za dlaku je izbjegao smrt u Atlantskom oceanu. U New Yorku je pronašao sklonište sa Samom Greenwoodom (Vincent Kartheiser), koji svoj život duguje Hoffmannu, te upoznaje ljigavog odvjetnika Bergera (Thomas Kretschmann) rođenog u Njemačkoj. Hoće li mu omogućiti povratak u Njemačku?

U međuvremenu, natrag u La Rochelle, Simone (Vicky Krieps) još uvijek tajno pomaže one koji su pogođeni okupacijom nacista i Forster (Tom Wlaschiha), šef Gestapa, sumnja toliko, koliko Simone i njegov cimer Margot (Fleur Geffrier) rade da osiguraju put bijega za židovsku obitelj.

Druga sezona serije vraća se na male ekrane s novim licima koja uključuju, Clemens Schick (Casino Royale), Thomas Kretschmann (Osvetnici: Vladavina Ultrona), Rochelle Neil (Terminator: Mračna sudbina), Ulrich Matthes (Hitler: Konačni pad), Paul Bartel (Male princeze), Michael McElhatton (Igra prijestolja), i Sebastian Hülk (Bijela vrpca). Članovi postave koji se vraćaju i u drugoj sezoni uključuju Vicky Krieps (Fantomska nit), koji je nagrađen Zlatnom nimfom TV festivala Monte Carlo i njemačkom TV nagradom za najbolju glumicu za izvedbu u prvoj sezoni, Tom Wlaschiha (Igra prijestolja), Rick Okon (Mjesto zločina), Vincent Kartheiser (Ludi ljudi), Fleur Geffrier (Ona), Thierry Frémont (Tajna veza), Rainer Bock (Nazovi Saula), Leonard Scheicher (Mračni svijet), Robert Stadlober (Ljetna oluja), Franz Dinda (Oblak), Stefan Konarske (Mladi Karl Marx), Leon Lukas Blaschke (Tama) i Pit Bukowski (Bunker).

Drugu sezonu podmornice režirao je Matthias Glasner (Blochin, Slobodna volja), također pisac serija, i Rick Ostermann, čije je prvo djelo Wolfskinder dobilo mnogo nagrada, uključujući i German Peace Award za filmove. Direktori fotografije su David Luther, koji je dobio njemačku TV nagradu i njemačku nagradu Camera Award za svoj rad na prvoj sezoni Podmornice kao i Philipp Blaubach.

Nikola Kučar