Tehno
INICIJATIVA

t0Gether: borba protiv COVID-a
Objavljeno 8. svibnja, 2020.
Hrvatski operater 0G mreže, tvrtka IoT Net Adria, ponudio je besplatno spajanje na mrežu do kraja srpnja za sve koji žele osmisliti IoT rješenje (internet stvari) kojim bi se suzbile posljedice COVID-19. Inicijativa je prije svega usmjerena na sistemske integratore i IT tvrtke koje se bave osmišljavanjem i proizvodnjom senzorike i softwarea, ali i ostale tvrtke koje žele podržati inicijativu. IoT Net Adria osigurat će spajanje na mrežu bez naknade, što pruža mogućnosti i startupima da testiraju svoja rješenja na 0G mreži. Jedini je uvjet da je rješenje usmjereno na ublažavanje posljedica pandemije.


Izvršni direktor tvrtke, Ranko Režek objasnio je motivaciju i razlog pokretanja inicijative: „Ova kriza znatno je utjecala na naše živote, preopteretila naš zdravstveni sustav, ekonomiju te suočila opskrbni lanac s brojnim izazovima. Mi smo detektirali niz problema koji se mogu riješiti jednostavnom primjenom rješenja interneta stvari i na taj način ublažiti posljedice ove krize. Nudimo svim tvrtkama besplatan pristup mreži do kraja srpnja, kao i projektno savjetovanje. Cilj nam je zajedno pronaći konkretna rješenja koja će poboljšati kvalitetu života, liječenja i opskrbe. Pozivamo sve da nam se jave kako bismo se zajedno suprotstavili zdravstvenim i tržišnim izazovima.“


Inicijativa se provodi na svjetskoj razini te se većina operatera Sigfoxove 0G mreže već uključila u ubrzano okončanje ove krize kreiranjem tehnoloških rješenja. Internet stvari može primjerice biti primijenjen u praćenju roba i monitoringu, menadžmentu medicinskog inventara, asistenciji zdravstvenim radnicima, pacijentima u privremenim bolnicama, šatorima te u brojnim drugim područjima. M.R.
Cilj je zajedno pronaći konkretna rješenja koja će poboljšati kvalitetu života, liječenja i opskrbe
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike