Dome slatki dome
TEMA VATRE

Moderni kamin u lounge zoni
Objavljeno 7. svibnja, 2020.
Vodene površine možete ukrasiti „plutajućim kaminima” raznih dimenzija

Nadolazeći topli dani pravo su vrijeme za postavu i korištenje vanjskih kamina i roštilja.

Vatra kao element eksterijera može dati profinjen ugođaj, a čak i roštilji postaju trendovski! Ako ste skloni uvođenju teme vatre u svoj vrt na nov i profinjen način, evo nekoliko prijedloga. Moderan kamin može postati mjesto okupljanja i druženja. Ležerno postavljeni taburei i minimalistički kamin mogu biti postavljeni bilo gdje u prostoru.

Jednostavno
Fleksibilnost ovakve postave je dodatna prednost, a spremište za drva osigurano u samom prostoru kamina. Vanjski kamin može biti postavljen i samostalno u prostor, na poziciji s koje je jasno vidljiv iz dnevnog boravaka, blagovaonice ili vanjskog prostora za jelo i odmor. Ako je vrt bogat detaljima i zelenilom, odaberite jednostavan dizajn kamina.

Temu vatre uvest ćete i postavom kamina uz lounge zonu ili blagovaonički stol. Ovakva postava traži stilsku usklađenost s postojećim namještajem. Uz tamni namještaj odaberite vrlo moderan bakreni uzorak, a uz svijetli toplobijelu, sivu ili bež boju.

Spoj vode i vatre naizgled je nezamisliv, ali u praksi vrlo efektan. Vodene površine možete ukrasiti „plutajućim kaminima", u manjoj ili većoj dimenziji, ovisno o veličini vodene površine. Ipak, pazite da ne pretjerate. Dvije plutajuće površine posve su dovoljne za vrhunski vizualni užitak u bazenu. Za sve ostalo koristite manje plutajuće površine.

Boje
Ako je prostor vrta jednostavan, bez previše zelenila, postavite nekoliko manjih kamina na različite pozicije. U ovakvim slučajevima kamin treba biti jednostavanog oblika, ali je kompleksnija obrada dopuštena. Poželjno je poigrati se i različitim bojama te tako stvoriti jedinstven ugođaj. Ovakve kamine možete postavljati i pojedinačno. Vanjski roštilji sve više postaju sastavni dio trendovskog uređenja pa je važno odabrati model koji će se savršeno uklopiti u vaš okoliš.
Izabela Galović Ninić, dipl.ing.arh.
Minimalistički
Minimalistički roštilj integriran s vanjskom kuhinjom odlično je rješenje, jer ga je moguće koristiti uz sve stilove uređenja. Samostojeći roštilji, jednostavnog dizajna, s trendovskim bakrenim uzorkom odlični su za kombiniranje s rustikalnim ili minimalističkim stilom, ali će se jednako dobro kombinirati i roštilji s industrijskim izražajem. Pomiješajte stilove, uvedite temu vatre u svoj vrt i uživajte u nadolazećem ljetu.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana