TvObzor
FANTASTIČNI SVJETOVI NA HBO GO-U

Filmovi i serije koje će vas odvesti u neke druge svjetove
Objavljeno 30. travnja, 2020.

Otkrijte paralelni svemir, upustite se u avanture u čarobnim svjetovima, pratite Bijeloga Zeca, ili zavirite u Sedam Kraljevina Westerosa, a da biste to učinili ne morate čak niti otvoriti vrata, samo kliknite na HBO GO i upustite se u nevjerojatan svijet fantastike u koji vas vode hit-serije i filmovi.

Njegova mračna građa
l Adaptacija istoimene nagrađivane trilogije Philipa Pullmana koja se smatra modernim remek-djelom maštovite fikcije, “Njegova mračna građa“, prati Lyru (Dafne Keen), naizgled običnu, ali hrabru mladu ženu iz drugog svijeta. Lyrina potraga za otetim prijateljem otkriva mračnu zavjeru koja uključuje ukradenu djecu i pretvara se u potragu za istinom misterioznog fenomena zvanog Prašina. Dok putuje svjetovima, uključujući i onaj koji nam je poznat, Lyra upozna odlučnog i odvažnog dječaka Willa. Zajedno susreću izvanredna bića i opasne tajne, a sudbine i živih i mrtvih u njihovim su rukama.

Harry Potter
l Nezaboravni romani J. K. Rowling već više od 20 godina oduševljavaju sve generacije, a pretočeni su u osam filmova koji vas čekaju na HBO GO-u. Na samom početku ove priče upoznajemo Harryja Pottera koji živi u bijedi s tetom i ujakom koji ga ne žele, a na svoj 11. rođendan sazna od diva po imenu Hagrid da je siroče moćnih čarobnjaka. Harryju nude mjesto u prestižnom Hogwartsu, gdje brzo sklapa nova prijateljstva i počinje razotkrivati misterij smrti svojih roditelja, za koje se čini da ipak nisu bile slučajne.

Čudesne zvijeri i gdje ih naći, i Čudesne zvijeri: Grindelwaldova zlodjela
l Iz mašte autorice čarobnjačkog svijeta J. K. Rowling dolazi i filmski serijal “Čudesne zvijeri“, čarobne pustolovine čija je radnja smještena prije vremena Harryja Pottera. Prvi film “Čudesne zvijeri i gdje ih naći“ prati pustolovine magizoologa Newta Scamandera (Eddie Redmayne) u tajnoj njujorškoj zajednici vještica i čarobnjaka sedamdeset godina prije nego što je Harry Potter pročitao njegovu knjigu u školi. Drugi film “Čudesne zvijeri: Grindelwaldova zlodjela“, upoznaje nas s mladim Albusom Dumbledoreom (Jude Law), koji pokušava spriječiti Grindelwaldove (Johnny Depp) planove uzdizanja čistokrvnih čarobnjaka na vlast nad svim nemagičnim bićima, tražeći pomoć svog bivšeg učenika Newta Scamandera.

Igra prijestolja
l Serija “Igra prijestolja“, temeljena na popularnom fantastičnom serijalu knjiga “Pjesma leda i vatre“ Georgea R. R. Martina, postala je jedan od najvažnijih događaja pop-kulture u posljednjem desetljeću. Iz tjedna u tjedan milijuni obožavatelja stvarali su teorije o zadivljujućoj fantastičnoj priči nastanjenoj ambicioznim, časnim i nečasnim muškarcima i ženama, poput našeg stvarnog svijeta. U Sedam Kraljevina Westerosa, tko god upravlja Željeznim prijestoljem, posjeduje nevjerojatnu moć, a kroz priču pratimo uspone i padove nekoliko obitelji koje tu moć žele pod svaku cijenu. “Igra prijestolja“ jedna je od najnagrađivanijih serija svih vremena koja je osvojila čak 47 Emmy nagrada i oborila rekorde gledanosti na HBO-u. Scene s bitkama koje su ušle u televizijsku povijest, legendarni citati koji su postali dio svakodnevice, šokantni i lijepi trenuci, omraženi i obožavani likovi koje su igrali fantastični glumci, samo su neki od razloga zbog kojih vrijedi pogledati ovu seriju ispočetka.

Potomci
l Posljednjeg desetljeća legendarni heroji i zlikovci “Vampirskih dnevnika“ i “The Originals“, oduševili su publiku diljem svijeta. Ostavili su za sobom trajnu baštinu ljubavi i obitelji koja se nastavlja u “Potomcima“, uzbudljivoj seriji koja pripovijeda priču o sljedećoj generaciji nadnaravnih bića u školi Salvatore. Ovdje kći Klausa Mikaelsona, 17-godišnja Hope Mikaelson, blizanke Alarica Saltzmana, Lizzie i Josie Saltzman, kao i druga mladež, sazrijevaju na najnekonvencionalniji mogući način, odgajani da budu najbolje verzije sebe, unatoč najgorim impulsima. Na HBO GO-u dostupne su obje sezone ove uzbudljive priče.

Gospodarica zla
l Istražite neispričanu priču najslavnije Disneyjeve negativke iz klasičnog filma “Uspavana ljepotica“ iz 1959. Ljuta zbog prijetnje susjednoga kraljevstva njezinoj šumi, Maleficent (Angelina Jolie) baci neopozivu kletvu na kraljevu novorođenu kćer, princezu Auroru. Ali kako dijete odrasta, Maleficent se zbliži s djevojčicom. Dok konflikt između dvaju kraljevstva postaje sve napetiji, Maleficent shvaća da Aurora možda posjeduje ključ mira u zemlji. Redatelj ovog filma je dvostruki oskarovac Robert Stromberg, a Angelina Jolie je sjajna u ulozi sarkastične i mračno elegantne Malificent, dok je Elle Fanning očaravajuća kao dobrodušna Aurora.

Alisa u zemlji čudesa
i Alisa iza ogledala
l Čuveni redatelj Tim Burton donosi epsku, fantastičnu avanturu “Alisu u zemlji čudesa“, magičan i maštovit prilaz jedne od najomiljenijih priča svih vremena. Johnny Depp u ulozi je Ludoga Klobučara, a Mia Wasikowska je 19-godišnja Alisa koja se vraća u čudesan svijet koji je prvi put upoznala kao djevojčica i ponovno se susreće s prijateljima iz djetinjstva: Bijelim Zecom, Cerigradskim Mačkom, Puhom, Gusjenicom i, naravno, s Ludim Klobučarom. U nastavku “Alisa iza ogledala“, koji je režirao James Bobin, Alisa se vraća svojim starim prijateljima uz pomoć čarobnog ogledala te shvaća da mora otputovati kroz vrijeme kako bi pomogla Ludom Klobučaru.

Otkrivanje vještica
l Na temelju najprodavanije serije knjiga Debore Harkness “Otkrivanje vještica“, suvremena je ljubavna priča smještena u okruženje akademskog života Oxforda, ali u svijetu gdje šačica vještica, vampira i demona živi i djeluje nevidljiva među ljudima, skrivajući se naočigled svih. Teresa Palmer glumi briljantnu akademičarku i povjesničarku Dianu Bishop, nevoljku vješticu koja niječe svoje nasljeđe. Otkriće rukopisa u oksfordskoj knjižnici Bodleian dovodi je u srce opasnog misterija – i na put zagonetnog genetičara Matthewa Clairmonta (Matthew Goode), koji također ima mračnu obiteljsku tajnu: on je vampir. Dok Diana i Matthew kreću na putovanje da shvate tajne drevnog rukopisa i kako se njihova veza razvija, događaji prijete razbijanjem krhkog mira koji je dugo postojao između vještica, vampira, demona i ljudi.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike