Dome slatki dome
PRIVLAČI PRAŠINU

Računalo na generalki
Objavljeno 30. travnja, 2020.
Kada s kućišta skinete stranice, pozorno usisajte unutrašnjost da ne biste oštetili kabele ili neki drugi dio. Budući da urednost vašeg sredstva za rad i zabavu ovisi isključivo o vama, svoje računalo brišite bar dva-tri puta tjedno, a jednom u dva mjeseca generalno ga očistite.

Sprej za monitor
Nabavite mekanu krpicu i sprej za čišćenje monitora, specijalne maramice za brisanje računala, a možete upotrebljavati i alkohol. Za brisanje ekrana i plastičnih dijelova poslužit će i besprijekorno čista i dobro ocijeđena “magična krpa”.

Istresite mrvice iz tipkovnice
Okrenite tipkovnicu pa istresite mrvice i prašinu koja se zavukla između tipki. Za detaljnije čišćenje upotrijebite komprimirani zrak u spreju koji će ispuhati nečistoću. Tipke ne vadite iz ležišta jer se mogu polomiti, a pitanje je i hoćete li ih uspjeti vratiti na mjesto. Tipkovnicu na kraju obrišite vlažnom krpom.

Mišu štapići za uši
Ako imate optički miš, skinite naslage nečistoće s optičkog senzora na kojem se i nakupi najviše prašine. Stari se modeli miševa čiste tako što se prvo izvadi i očisti kuglica, a onda i kotačići na koje ona naliježe. Najbolje je da upotrebljavate štapiće za uši ili čačkalice.

Ne vlažite dijelove kućišta
Kućište računala najteže se čisti, a kabeli, hard diskovi, grafičke ploče i ostali dijelovi računala najviše privlače prašinu. Kada s kućišta skinete stranice, pozorno usisajte unutrašnjost da ne biste oštetili kabele, ili neki drugi dio. Ne rabite vodu, sprej ni vlažne krpe. Ventilatore očistite komprimiranim zrakom. J.Kn.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana