Sport
KONAČNO NA SPORTSKOM TERENU

Pravo na treniranje dobiva samo 13 osječkih sportaša iz pojedinačnih sportova
Objavljeno 25. travnja, 2020.

Vlada Republike Hrvatske objavila je set mjera kojima blago popušta mjere koje su uvedene radi suzbijanja pandemije izazvane virusom COVID-19.


Svoje mjesto u prvoj od tri predviđene mjere ublažavanja koje će stupiti na snagu od ponedjeljka (27. travnja) dobio je i sport. Međutim, ovom uredbom, odnosno olakšavanjem mjera, nisu obuhvaćeni svi sportaši, nego samo oni vrhunski, rekli bismo najbolji. Naime, Vlada RH dopustila je treninge svim sportašicama i sportašima prve i druge kategorije prema kriterijima HOO-a u pojedinačnim sportovima, kao i svim seniorskim sportskim sastavima koji se natječu u najvišem rangu natjecanja.


Što to konkretno znači za osječke sportaše? Na popisu kategoriziranih sportaša iz prve i druge kategorije trenutačno je 13 sportašica i sportaša, članova osječkih klubova, od kojih je samo četvero iz prve kategorije (Donna Vekić, Robert Seligman, Josip Kuna i Darko Sarapa), a njih ostalih devet u drugoj je kategoriji. Dojma smo ipak kako tim popuštanjem mjera neće biti obuhvaćeni svi sportaši, reprezentativci ili reprezentativni kandidati ili osvajači medalja na velikim natjecanjima u mlađim uzrastima, koji također s nestrpljenjem očekuju povratak koliko-toliko normalnom treniranju, a što je najgore, nalaze se upravo u kritičnoj fazi za svakog sportaša, prelaska iz mlađih kategorija među seniore, što mnogi zbog različitih razloga, čak i u normalnoj situaciji, ne uspiju.
Kada su u pitanju klubovi kojih se tiče ova uredba, mogućnost treniranja stječi će članovi seniorskog pogona devet osječkih klubova koji se natječu u najvišem stupnju natjecanja u 2019./2020. godini. Naravno, oni još uvijek neće moći odrađivati zajednički trening, nego će raditi u manjim grupama, što je razlika u odnosu prema prije gdje su mogli trenirati maksimalno po dvoje (ili dvojica) u parovima. Stoga, kod svih prvoligaša i dalje ostaje određeno ograničenje. Ostaje i pitanje odnose li se ove mjere i na sportaše u klubovima pojedinačnih sportova, koji se također natječu u ligi u najvišem stupnju natjecanja. Takvih je čak devet osječkih klubova. K. Lacković
OSJEČKI SPORTAŠI PRVE I DRUGE KATEGORIJE
Josip Kuna, Uroš Kačavenda i Leon Luka Ćelić (GSD Osijek 1784), Robert Seligman i Aurel Benović (GD Osijek Žito), Donna Vekić (TK Osijek), Ante Vuković i Tihana Majer (DK Slavonija), Vjekoslav Zovko (STK Vodovod-Osijek), Darko Sarapa (Svjetlost), Luka Pratljačić (BK Osijek), Dario Radoš (KK Osijek) i Ivan Horvat (AK Slavonija Žito).
KLUBOVI U NAJVIŠEM STUPNJU
Klubovi ekipnih sportova u najvišem rangu: KK Vrijednosnice Osijek, NK Osijek, ŽNK Osijek, MOK Mursa-Osijek, ŽOK Osijek, ŽRK Osijek, VK Mursa (žene), KAN Topovi, ŠIOK HVIDRA-Osijek

Klubovi pojedinačnih sportova u najvišem rangu: STK Vodovod-Osijek, ŠK Ferit, TK Osijek, KK Osijek, ŽKK Osijek ‘97, Bowling klub X, GSD Osijek 1784, ŠUS Svjetlost, Biljarski klub Plan B.
Možda ste propustili...

OTVORENO PRVENSTO HRVATSKE ZA PARAATLETIČARE

Županović bio drugi, ali nije posve zadovoljan

OSJEČKI TENISAČ UPISAO NOVU POBJEDU NA SPLITSKIM FIRULAMA

Matej Dodig nastavio sa sjajnom igrom

Najčitanije iz rubrike