Crna kronika
VOZIO PIJAN I BEZ DOZVOLE

Nakon bijega od policije, motorom se zabio u betonsku šutu
Objavljeno 25. travnja, 2020.
Bez položenog vozačkog ispita i pijan bježao je policajcima u Piškorevcima kod Đakova
PIŠKOREVCI - Još jedan neodgovorni Slavonac pokušao je pobjeći policiji pijan, vozeći bez položenog vozačkog ispita. Pri bijegu je izazvao i prometnu nesreću, no nije stradao. Najnoviji bijeg, kao na filmskom platnu, zbio se u četvrtak, u Piškorevcima.
Iako su policajci u Ulici Matije Gupca u Piškorevcima pokušali zaustaviti motocikl kojim je upravljao 33-godišnjak, on nije stao nego je nastavio vožnju. Policajci su ga pokušali zaustaviti sirenama i rotacijama na službenom vozilu.


- Također, vozač nije prilagodio brzinu kretanja, zbog čega je po izlasku iz zavoja izgubio nadzor nad motociklom te se spustio u odvodni kanal, gdje je prednjim dijelom motocikla udario u nasute betonske komade šute, gdje se i zaustavio. Utvrđeno je da je upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno nije položio vozački ispit, na glavi nije nosio zaštitnu kacigu te mu je izmjerena nedopuštena koncentracija alkohola u krvi od 1,28 promila. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba - doznajemo od Zorana Kona, glasnogovornika Policijske uprave osječko-baranjske.


I prije donošenja novoga zakona o sigurnosti prometa na cestama i većih kazni nego ranije, vozači su bježali policiji, no sada ih, osim straha da ne budu uhvaćeni, brže "potjera" u suprotnom smjeru od policajaca i iznos visokih novčanih kazni. Naime, protiv 33-godišnjaka iz Piškorevaca podnesen je optužni prijedlog, a za prekršaje koje je počinio predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 45.000 kuna, ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana, izricanje zaštitne mjere zabrane vožnje u trajanju od tri mjeseca, i određivanje 13 negativnih prekršajnih bodova.

Dva dana ranije, u utorak, u 11.20 sati, dogodila se ista stvar. U Cerni su policajci vidjeli Opel Astru s nepripadajućim registracijskim pločicama, i iako su ga pokušali zaustaviti i s pomoću plavog rotacijskog svjetla, vozač je pobjegao do obližnjeg makadamskog puta, gdje je i zaustavljen. Utvrđeno je kako je 25-godišnjak iz Šiškovaca upravljao neregistriranim automobilom nepoznatih oznaka, i bez položenog vozačkog ispita. Zbog počinjenih prekršaja priveden je u Općinski sud Vinkovci, Stalna služba u Županji, radi provođenja žurnog prekršajnog postupka. Nadalje, provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 25-godišnjakom utvrđena je sumnja kako je postavio nepripadajuće registracijske pločice koje je naručio preko društvene mreže i stavio ih na svoj automobil. Time je počinio i kazneno djelo krivotvorenje isprave.

Sandra Lacić
ZATVOR I MORA PLATITI 59.754 KUNE
Općinski sud u Zagrebu 27-godišnjaka je osudio na 14 dana zatvora i novčanu kaznu od 59.754 kuna zbog vožnje pod utjecajem alkohola, bježanja od policije, i vožnje bez položenog ispita, početkom ožujka. Policajci su ga zaustavili za upravljačem Renault Clia, no kada su došli do njega naglo je startao te se velikom brzinom dao u bijeg. Bježao je zagrebačkim ulicama prolazeći kroz crvena svjetla na semaforima i vozeći u nedopuštenom smjeru. Zaustavio je auto na Zagrebačkoj aveniji, izišao i počeo trčeći bježati, no policajci su ga sustigli. Imao je 0.77 promila alkohola u krvi. Sud je istaknuo da mu je kao otežavajuća okolnost uzeo činjenicu da je i prethodno kažnjavan zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita.
Možda ste propustili...

SUDARI I SLIJETANJA S CESTE DILJEM SLAVONIJE

Zbog neopreza vozača u više nesreća ozlijeđeno 11 osoba

POLICIJA BIH, HRVATSKE I EUROPOL

Velika akcija protiv krijumčara ilegalaca

SEDAM PROMETNIH NESREĆA S OZLIJEĐENIMA

Policija poziva na oprez, i dva djeteta ozlijeđena u sudarima

Najčitanije iz rubrike