Tehno
PROŠIRILI SVOJU SSD PONUDU

Kingston Technology najbolji u distribuciji SSD diskova u 2019.
Objavljeno 24. travnja, 2020.
Od 2019. godine Kingston je proširio svoju SSD ponudu trima novim diskovima za privatne korisnike, s pet diskova namijenjenih za data centre – od kojih su dva postigla status VMware Ready – te je lansirao svoje prvo U.2 NVMe PCIe rješenje. Podatci istraživačkih tvrtki Forward Insights i TRENDFOCUS o udjelu tržišta za 2019. godinu pokazuju kako je Kingston u jakoj voditeljskoj poziciji. Forward Insights smjestili su Kingston na prvo mjesto svjetske distribucije SSD diskova, s udjelom tržišta od 18,3 posto, iznad proizvođača poluvodiča Western Digital i Samsung (16,5 posto, odnosno 15,1 posto). Prema podatcima Forward Insights, gotovo 120 milijuna SSD diskova pušteno je u distribuciju 2019. godine.


„Potražnja u distribucijskim kanalima ostala je vrlo visoka s obzirom na to da se broj pošiljki povećao za 36 posto u odnosu prema 2018. godini“, rekao je Gregory Wong, direktor i glavni analitičar za Forward Insights. „Kingstonova konkurentna ponuda proizvoda i opsežna distribucija omogućava mu da preraste tržište za jedan ili dva faktora.“


TRENDFOCUS je rangirao Kingston na treće mjesto po prodaji SSD diskova u svijetu, s udjelom tržišta od 10,4 posto, iza tvrtki Samsung i Western Digital. TRENDFOCUS izvještava kako je u 2019. godini prodano 276 milijuna SSD diskova, što je povećanje od 36 posto godinu za godinom. NAND potrošnja je ostala visoka jer je prodaja SSD diskova nastavila uzburkavati obje jedinice i prosječne kapacitete cijele godine.
Jasminka Knežević