Dome slatki dome
DEKORIRANJE ZELENILOM

Dnevni boravak idealan za biljke
Objavljeno 23. travnja, 2020.
Kupaonicu dekorirajte diskretnim zelenilom u zoni umivaonika za poseban ugođaj

Zelenilo je oduvijek bilo neizostavan dio dekoracije doma. Ipak, posljednjih godina zauzima posebno mjesto među dekorativnim elementima, a načini njegove upotrebe postali su vrlo kreativni. Zelenilo je postalo obvezan element svakog prostora u domu.

Zelene oaze
Dnevni je boravak idealno mjesto za dekoriranje zelenilom. Osim što djeluje opuštajuće, naglasit će vizualno pojedine zone i učiniti ih atraktivnijima. Najjednostavniji način postava je zelenila na klupski stolić. Zelenilo može biti samostalan element ili dio kompozicije, a sama ideja ovisit će o veličini prostora ili elementa na koje se postavlja zelenilo.

Zelene oaze s velikim komadima zelenila vrlo su popularne. U nedostatku prostora dekoriranje zida ili zidnih polica zelenilom jednako će biti atraktivno jer će biti vrlo izražajno u prostoru.Zanimljiv efekt postići ćete i povezivanjem boja zelenila i namještaja te stilskom vezom zelenila i ostalih dekoracija u prostoru.

Ako niste ljubitelj zelenila, a želite biti u trendu, postavite ga diskretno u pozadinu prostora. Efekt će biti nježan i profinjen.

Drugi je način upotreba apstraktno oblikovanog zelenila koje svojom stilizacijom unosi dah trenda, ali ne zahtijeva dodatno održavanje poput klasičnog zelenila. Dekoracija zelenilom obvezan je element svake kuhinje, bilo da se postavlja na radnu plohu, šank ili elemente.

Zeleni zid
Odlučite li se za zeleni zid ili zelenu oazu, spavaća soba može postati vrlo atraktivna. Kupaonicu dekorirajte diskretnim zelenilom u zoni umivaonika. Ovdje će efekt svježine koju donosi zelenilo dati poseban ugođaj. Zelenilo se može vrlo kreativno koristiti i u relax-zonama, ako ih imate, a opuštajući ugođaj na taj će se način pojačati. Zelenilo je idealan medij za realiziranje ideja i kreacija, a što ga neobičnije upotrijebite, efekt će biti bolji!
Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.
Dizajn
dekoriranje zelenilom
Ljestve, police...
Ljestve od prirodnog drveta s tri police dizajnirane za vrt, ali i balkone i zatvorene prostore, odlično će se uklopiti u vaš stan jer ih možete staviti bilo gdje. Ako ih postavite u sobe, imat ćete mirnu i prelijepu zelenu oazu. Viseći vrtovi, osim što izgledaju zanimljivo i privlačno, dobra su ideja jer ih možete postaviti bilo gdje. Obično su načinjeni od različitih biljaka koje su posađene u posude u obliku kugli ili one od prirodnih materijala. Ovakvi vrtovi unijet će osvježenje u prostor. Pletena košara u koju možete posaditi cvijeće odlična je dekoracija za balkone, ali i zatvorene prostore, kao što je dnevni boravak. Osim toga, ovakve posude unijet će dodatnu svježinu u vaš dom. Police u svom domu uvijek možete dekorirati zelenim biljkama.
Možda ste propustili...