Osijek
MEDIĆ ZADOVOLJAN OTVARANJEM ZELENE TRŽNICE

Trebalo bi nam omogućiti i otvaranje ostalih lokala
Objavljeno 18. travnja, 2020.
Iako zadovoljan što je i otvoreni dio tržnice dostupan kupcima, direktor Tržnica Igor Medić ističe kako još uvijek svi trgovci ne rade te naglašava važnost izravne prodaje domaćih proizvoda lokalnih proizvođača. Online tržnica, smatra, ne može nadomjestiti kupnju na samoj tržnici.


- Lijepo je što su se digitalizirali, no isto tako je važno to što je Ministarstvo poljoprivrede, kojemu smo ustupili našu internetsku domenu tržnica.hr kao jedinu domenu koja predstavlja sve tržnice, shvatilo važnost tržnica i potrebu da se stvarni proizvođači okupe na jednome mjestu. Naša je domena sada tržnicaos.hr – ispričao je Medić dodajući kako je osobno, uime Udruge hrvatskih tržnica, pripremio prezentaciju platforme gdje bi se prezentirali svi proizvođači hrane.


Ipak, iako poštuje odluke nacionalnog stožera, Medić ističe potrebu otvaranja i ostalih lokala koji se nalaze na tržnici, dakako pod istim mjerama zaštite kao i do sada. Poručuje da se trebaju uzeti u obzir potrebe malog proizvođača i da bi bilo šteta da se ugase. Primjerice, prodaja sadnica s korijenom dopuštena je, no ne i rezanog cvijeća. Sada dopušten način prodaje, prema njegovu mišljenju, funkcionira u najboljem mogućem svjetlu. Naglašava, ako je ulazak na tržnicu ograničen na 200 kupaca, svejedno je jesu li oni kupili cvijeće, odjeću ili prehrambene proizvode.
- Otkako smo otvoreni, nemamo nikakvih prijava i zahvaljujem policiji, ali i mojim djelatnicima koji rade poslove koje do sada nisu radili. Zadovoljni smo i ponašanjem kupaca i mogu reći da sve odlično funkcionira - zaključio je direktor Medić. M. Mihelić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike