Osijek
DONACIJE I ZAHVALE GRADU OSIJEKU I JPVP-U

Skripta donirala vizire vatrogascima
Objavljeno 16. travnja, 2020.

Kako bi rad na terenu vatrogascima bio što sigurniji, tvrtka Skripta d.o.o. Stožeru civilne zaštite Grada Osijeka donirala je stotinu zaštitnih vizira, a Stožer ih je potom uručio JPVP-u Grada Osijeka.

U ime Stožera vlasnicima Skripte, Daliboru Pospišilu i Saši Ostojiću, zahvalio je dogradonačelnik Boris Piližota ocijenivši da solidarnost u velikoj mjeri pridonosi borbi protiv koronavirusa na području Osijeka. Donirane je vizire Stožer prepustio vatrogascima, na čemu je itekako zahvalan zapovjednik osječkog JPVP-a Pero Čeman.

- Nismo išli prema Stožeru sa zahtjevom za bilo kakvom opremom, s obzirom na nestašicu opreme, odnosno maski, jer smo našu jednokratnu zaštitnu opremu imali još od pandemije ptičje gripe. Viziri će biti podijeljeni vatrogascima u postrojbi prilikom odlaska na intervencije - zaključio je Čeman dodajući da ovo vrijeme s manje intervencija vatrogasci koriste za svakodnevne tjelesne pripreme, predavanja i uvježbavanja aktivnosti. Manje je prometa, dodaje Čeman, a i građani su u kućama, pa je i broj intervencija u znatnom padu.

Dodajmo tome da je JPVP Grada Osijeka dobio i zahvalu zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića u vezi s nedavnim ustupanjem autoljestava za sanaciju nakon potresa.

- Zahvalio je Gradu i našoj postrojbi preko Hrvatske vatrogasne zajednice i glavnog vatrogasnog zapovjednika na velikodušnoj pomoći i solidarnosti na saniranju šteta od potresa - dodao je Čeman.
M. Mihelić

Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

Najčitanije iz rubrike