Regija
VINKOVAČKA TVRTKA MEDISPHERE SOLUTIONS CROATIA

Roboti za dezinfekciju prostora i zraka iz Slavonije u cijeli svijet
Objavljeno 14. travnja, 2020.
Prednost ima tržište Hrvatske - Kina je naručila 200 komada, Njemačka 80, Danska 60...
VINKOVCI

Možda je širem krugu manje poznato da u Vinkovcima postoji tvrtka koja zastupa najveće svjetske proizvođače sustava za dezinfekciju, što je od velike važnosti danas kada vodimo bitku s pandemijom koronavirusa i kada su dezinfekcija i dezinficiranje riječi koje se valjda najčešće spominju u strategije borbe protiv ove pošasti koja je zahvatila cijeli svijet.

Tvrtka MediSphere Solutions Croatia osnovana je 2018. s nakanom uvođenja naprednih dezinfekcijskih rješenja na tržište Hrvatske sa sjedištem u Vinkovcima, a djeluju na području cijele države i regije. Zastupaju visokoučinkovita ekološka rješenja bez upotrebe štetnih kemikalija i nusprodukata.

- Ekskluzivni smo zastupnik i partner danske tvrtke Sterisafe, švedske Infuser, te španjolskih tvrtki Newland EnTech i Oxycom i to su najveći svjetski proizvođači ozonskih i UV sistema i rješenja. Zajedno sa svojim partnerima tvorimo najveću svjetsku mrežu za prodaju i implementaciju tehnologija baziranih na ozonu i UV-u. Bavimo se poglavito prodajom, distribucijom i servisiranjem uređaja za dezinfekciju prostora, zraka i opreme, a također i sustavima za dezinfekciju pitkih i otpadnih voda te tretmana štetnih industrijskih plinova. Možemo pokriti gotovo svaku potrebu za ozonskom i UV dezinfekcijom, od malih prostora do velikih industrijskih postrojenja, tretmana otpadnih i pitkih voda, uklanjanja teških metala i pesticida. Jedan od naših partnera također ima i rješenje za potpuno uklanjanje arsena iz vode, na čemu trenutno puno radimo – kaže Ivan Grubišić, direktor vinkovačke tvrtke, dodajući kako je danas najtraženiji i najvažniji proizvod Sterisafe-pro, uređaj za automatsku dezinfekciju prostora, zraka i opreme koji je trenutno najnaprednije rješenje za dezinfekciju prostora na svijetu. Uređaj koristi ozon kao glavnu djelatnu tvar, a njegova patentirana tehnologija jamči 99.99-postotnu učinkovitost.

- Sterisafe-pro je robot za automatsku dezinfekciju ozonom i potpuno je automatiziran sustav za dekontaminaciju razvijen na sveučilištu u Danskoj. Njegova patentirana FDDC (ciklus potpune dubinske dezinfekcije) tehnologija djeluje tako da u prostoriji stvara atmosferu vlage i ozona te tako dopire do svih pukotina i kutova prostora ne ostavljajući ni milimetar kontaminiranim. Čak je i njemački Institut "Robert Koch" testirao i odobrio Sterisafe-pro. U Hrvatskoj smo u suradnji s vodećim mikrobiolozima obavili nekoliko testiranja, u KB-u Dubrava, KB-u Sveti Duh, KBC-u Rijeka… i također postigli vrhunske rezultate. Na tržištu postoje slični proizvodi i razni generatori ozona, međutim oni u prostor izbacuju "suhi“ ozon koji je teži od zraka i brzo pada na tlo te zapravo ne dopire do svih dijelova prostorije, a njihova je učinkovitost solidna, ali ne i potpuna. Cijeli se proces upravlja i nadzire putem upravljačkog tableta, a na kraju se dobije i izvješće o dezinfekciji, što je vrlo korisno prilikom izrade planova i praćenja učinkovitosti dezinfekcije - pojašnjava Grubišić. Dodaje kako ovaj robot koristi samo struju i vodu i nikakav dodatni potrošni materijal, a kada završi svoj ciklus dezinfekcije, pretvara sav ozon u kisik te je moguć trenutni pristup prostoriji i nije potrebno čekati prirodni raspad ozona i zračiti prostoriju.

Najčešće se koristi u dezinfekciji operacijskih sala, čekaonica, ordinacija, izolacija, bolesničkih soba i slično, ali prodaju ga i u sektoru proizvodnje hrane, veterini, farmaceutskoj industriji, poljoprivredi, javnom prijevozu…

- Testiran je na viruse s lipidnim omotačem koji su standardni ispitni virusi. Koronavirus nije tako teško uništiti u prostoru, stvar je u tome da dosegnete kompletnu površinu prostora te opreme i zraka u njemu kako bi imali kompletnu dekontaminaciju. Do pojave koronavirusa, najveća zdravstvena ugroza u svijetu bile su tzv. superbakterije, bakterije koje su otporne na antibiotike i standardne metode dezinfekcije te ih je jako teško iskorijeniti. Ovaj robot je razvijen upravo za borbu s tim bakterijama, a koronavirus mu je slab protivnik i uništava ga vrlo brzo. S ovim proizvodom smo na hrvatskom tržištu nazočni nešto više od godinu dana i zanimanje je veliko. Uređaj se već koristi u KBC-u Sestre Milosrdnice i radimo na obradi ostalih narudžbi. Osigurali smo poziciju prednosti isporuke za tržište Hrvatske, što znači da se naručeni uređaj može dobiti već u roku od 14 - 21 dana. Veliki je interes i iz regije – kaže Ivan Grubišić, prvi čovjek MediSphere Solutions Croatia.

Miroslav Flego
Ivan Grubišić

direktor tvrtke

Sterisafe-pro robot koristi samo struju i vodu, a djeluje tako da u prostoriji stvara atmosferu vlage i ozona te tako dopire do svih pukotina i kutova prostora. Jedan od naših partnera također ima i rješenje za potpuno uklanjanje arsena iz vode, na čemu trenutno puno radimo
Možda ste propustili...

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

Najčitanije iz rubrike