Regija
ZBOG OTVARANJA TRŽNICE I LIJEPOG VREMENA

Iz Stožera Grada Županje građanima najavljuju pojačan nadzor pridržavanja mjera
Objavljeno 10. travnja, 2020.

ŽUPANJA - Odlukom Stožera civilne zaštite Grada Županja, gradska tržnica u Županji od Velike subote, 11. travnja, bit će ponovno otvorena. Radit će srijedom i subotom u zatvorenom dijelu, uz zadovoljavanje svih propisanih mjera nacionalnog Stožera i epidemioloških preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Kontrolirat će se ulaz i izlaz ograničenog broja kupaca koji na tržnicu uz prethodnu dezinfekciju moraju ulaziti sa zaštitnim maskama, održavanja propisanog razmaka između postavljenih štandova te prodavača i kupca, između kojih je postavljena zaštitna folija.


S obzirom na lijepo vrijeme, dozvoljeni rad tržnice i produžen rad trgovina, povećava se mogućnost nepridržavanja propisanih mjera, posebice socijalnog distanciranja, pa je Stožer Civilne zaštite Grada Županja u petak najavio da će se od subote obavljati pojačana kontrola provođenja propisanih odluka i mjera Stožera Civilne zaštite RH.


Provodit će i pojačan nadzor okupljanja građana u parkovima, na trgovima, šetnici, dječjim igralištima i ostalim javnim površinama.


Što se tiče rada trgovina građevinskom robom, dozvoljeno je samo preuzimanje na parkingu ispred trgovine ili dostava na kućnu adresu, unaprijed naručene i plaćene robe, odnosno online trgovina. Zabranjena je prodaja i plaćanje robe ispred ulaza u trgovinu.
U subotu u nedjelju, 12. i 13. travnja, propusnice se, napominju iz gradskog Stožera,  izdaju isključivo putem sustava e-propusnice.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana