Sport
HNS ODREDIO DATUME NASTAVKA SEZONE

U Gradskom vrtu spremni za sve opcije, ali i oprezni
Objavljeno 8. travnja, 2020.

HNS je, držeći se preporuka UEFA-e, predočio okvirni završetak sezone koja je trenutačno u mirovanju zbog pandemije koronavirusa.

Previđena su tri moguća scenarija. Prema prvome HT Prva HNL nastavila bi se 16. svibnja, a završila 18. srpnja, dok bi drugoligaši krenuli tjedan dana kasnije i završili u istom terminu. Polufinale Kupa igralo bi se 3. lipnja, a finale 25. srpnja. U drugoj varijanti nastavak bi u oba natjecanja uslijedio 30. svibnja i igralo bi se do 25. srpnja. Termini za Kup bili bi 10. lipnja i 1. kolovoza, ideja broj tri uključuje igranje prvenstvenih dvoboja od 13. lipnja do 2. kolovoza. U Kupu bi susreti bili odigrani 24. lipnja i 29. srpnja. Naravno, u sve tri varijante postoje rokovi do kojih se treba objaviti nastavak natjecanja. A to su 20. travnja, u najboljoj varijanti, u drugoj je to 4. svibnja, a kod treće dva tjedna kasnije.

- Jasno je da svi željno iščekujemo nastavak natjecanja što prije. Čak i ova treća opcija ne izgleda loše, jer bi u svakom slučaju bilo dobro završiti sezonu. No, zasad je ipak još sve u sferi nekih mogućih scenarija, bez čvrstih uporišta. Prije svega čekamo odluku da bismo u nekoj bližoj perspektivi mogli početi s treninzima na našem stadionu, bar u skupinama, za što već imamo pripremljen plan. Već to bi bilo ohrabrenje. Treba vjerovati da će se u nekom razumnom vremenu koje nam dolazi stvoriti uvjeti za sport i nogomet, jer bi to onda značilo da se i sve drugo vraća u normalu. I dalje naglašavam kako su sigurnost i zdravlje ispred svega. Nadam se da će na utakmicama koje će uslijediti prije ili kasnije biti i publike, jer igranje bez navijača nikome ne predstavlja zadovoljstvo niti ima nekog smisla - rekao je Ivica Kulešević, trener NK Osijek.

Po pitanju datuma kada će se nastaviti sezona oprezan je i sportski direktor Alen Petrović:

- Vidimo da neki njemački i danski klubovi polako već treniraju u grupama, tako da se i mi pripremamo za takav način rada. Najbolje bi, naravno, bilo da zaigramo što prije, i to pred publikom, ali ćemo biti pripravni i za sve druge scenarije. Opet se pitam, hoće li povratak utakmicama značiti da je bolest potpuno iskorijenjena, ili ćemo biti u nekom međuprostoru s opasnošću njezine ponovne pojave. D. Keler
Alen Petrović

sportski direktor NK Osijek

- Zasad je sve još hipotetski. Morali bi se ipak znati i određeni protokoli kada se nastavi s natjecanjem. Postavlja se pitanje hoćemo li imati mogućnost testiranja igrača, ili će se predmnijevati da nitko nije zaražen, jer su svi bili u dužoj izolaciji. Mislim da je i samo razmišljanje o nekom novom početku, bez obzira na datum, ohrabrujuće.
Možda ste propustili...

IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA ĐAKOVA ZA 2023. GODINU

Ispred svih su Ivana i Andrej

U SUSJEDSTVU EUROPSKO PRVENSTVO U VESLANJU

Europska medalja važna, ali još je važnija forma za Pariz

Najčitanije iz rubrike