Regija
NAPREDUJE REKONSTRUKCIJA I PRENAMJENA STARE ŠKOLE U VRTIĆ

Prostor za 50 djece u dvije vrtićke i jasličkoj skupini
Objavljeno 9. travnja, 2020.
MARIJANCI - Radovi na rekonstrukciji i proširenju stare osnovne škole u središtu naselja, koja će se prenamijeniti u dječji vrtić, započeti prije mjesec dana, napreduju.

Odrađene su sve pripreme i demontaža na postojećem objektu. Ti su radovi obuhvatili rušenje pregradnih i drugih zidova te probijanje otvora za vrata i prozore, a sazidani su i novi zidovi u skladu s projektom. Trenutno se izvode radovi na krovištu.

- Cijelo smo krovište uredili tako da je ojačano rogovlje, obavljeno je i podaščavanje kompletnog krovišta te letvanje. Prije toga je postavljena paropropusna i vodonepropusna folija. Počeli su i limarski radovi, a počinje i prekrivanje krova crijepom - kaže voditelj gradilišta Josip Grubišić. Također, izrađuje se čelična konstrukcija za potkrovlje, u kojem će se nalaziti novi prostori, a koja bi trebala biti postavljena do kraja tjedna, te se formira vanjsko stubište za potkrovlje.

Ako ne bude nepredviđenih teškoća, izvođači očekuju da bi u travnju mogli početi hidroizolaterski radovi, stavljanje toplinske izolacije i glazura podova. Čim se za to stvore preduvjeti, počet će elektroinstalaterski i strojarski radovi. Radovi teku predviđenom dinamikom te se očekuje da će biti gotovi prije ugovorenog roka, početka ožujka 2021. Uz osječku tvrtku Presing, koja izvodi građevinske radove, u realizaciji projekta sudjeluje i tvrtka Školski servis d.o.o. iz Zagreba, koja je zadužena za opremanje.

Kako kaže načelnik općine Darko Dorkić, projekt je vrijedan oko 6,6 milijuna kuna i financira se sredstvima Europske unije. Osim prenamjene zgrade stare osnovne škole u dječji vrtić projekt uključuje i rekonstrukciju postojećeg vrtićkog objekta za potrebe jaslica. U okviru investicije vrtić će se opremiti novom opremom, uredit će se dječje igralište te okoliš s igrališnom površinom.

Proširenjem će vrtić dobiti prostor za tri odgojno-obrazovne grupe (dvije mješovite vrtićke i jedna jaslička), a moći će primiti 50 djece, dvostruko više nego sada. Uz povećanje kapaciteta, uvest će se i cjelodnevni boravak i jaslice, kojih do sada u vrtiću u Marijancima nije bilo.

Osim što će se unaprijediti usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja, projektom će biti uređen i opremljen kulturni centar s polivalentnom dvoranom u potkrovlju stare škole za razne kulturno-društvene događaje. S. Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike