Osijek
ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE OBŽ-A

Donirali zaštitne vizire KBC-u Osijek
Objavljeno 8. travnja, 2020.
Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije u suradnji sa svojim članicama već dugi niz godina u Domu tehnike Osijek nudi različite izvannastavne i izvanškolske programske aktivnosti koje su usmjerene prema djeci mladima, a u svrhu razvoja tehničkih znanja i vještina. Svoja znanja mentori iz klubova putem radionica i tečajeva prenose svojim polaznicima. U ovom trenutku poštujući sve propisane mjere od stane Stožera civilne zaštite velik broj Udruga i njihovih članova stavio se na raspolaganje da bi u ovoj situaciji pomogli najpotrebitijima. Zbog pojave COVID-19 i razvoja bolesti izazvane koronavirusom i zbog nedostatka zaštitne opreme za osobe koje su izložene kontaktu s drugim osobama ili zaraženima, pokrenuta je akcija izrade zaštitnih vizira.

Za proizvodnju jednog zaštitnog vizira potrebno je izdvojiti oko tri i pol sata rada i to: tri sata za izradu nosača koji se izrađuje na 3D pisaču te još pola sata kako bi zaštitnu plastiku izrezali na laserskom rezaču i sve komponente vizira spojile u cjelinu. Dijelove vizira članovi Udruga izrađuju u vlastitim domovima, a sastavljanje se odvija u prostorijama Doma tehnike Osijek.

Tako je u srijedu, 8. travanja, izvršena prva isporuka izrađene opreme i to ukupno 100 zaštitnih vizira Kliničkom bolničkom centru Osijek. Doniranu opremu uime Zajednice isporučio je Ivo Grgić, tajnik Zajednice, a opremu uime KBC-a Osijek preuzeo voditelj Odjela za invazivnu kardiologiju pri Zavodu za bolesti srca i krvnih žila KBC-a Osijek dr. Damir Kirner.

"Na ovaj način Zajednica se u suradnji s partnerima, Zajednicom tehničke kulture Valpovo-Belišće, Društvom pedagoga tehničke kulture ‘Slavonija‘ iz Đakova, i Udrugom hrvatskih umjetnika ‘Adolf Waldinger‘ iz Osijeka, uključila svojim znanjem i kapacitetima u pomoć najpotrebitijima. Ovim putem želimo zahvaliti svim partnerima koji su se odazvali i uključili u ovu hvalevrijednu akciju te zajedničkim snagama nastaviti borbu protiv COVID-19 virusa s naglaskom #ostanidoma", istaknuo je Hrvoje Kereta, voditelj Centra tehničke kulture OBŽ-a. I. Alilović
Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

“SMJEŠKO” ZA MAME I BEBE

Na promenadi kućica za dojenje i previjanje

Najčitanije iz rubrike