Dome slatki dome
USKRSNO DEKORIRANJE

Dobro raspoloženje uz proljetni ugođaj
Objavljeno 9. travnja, 2020.
Raznovrsni biljni i cvjetni uzorci idealno će poslužiti za postavljanje i dekoriranje najljepšeg blagdanskog stola

Uskrsni blagdani, popraćeni ugodnim travanjskim vremenom i proljetnim ugođajem, bit će još ljepši ako prigodno dekorirate vlastiti dom. Blagdansko-proljetni ugođaj oraspoložit će sve ukućane, kao i goste koje očekujete!

Dobro raspoloženje potrebno je unijeti i u vlastiti dom kako bi ugođaj bio potpun. Prigodnim dekoracijama unijet ćete svježinu u prostor, a blagdansko ozračje naglasit ćete tradicionalnim, ali i inovativnim uskrsnim dekoracijama.

Pisanice su obavezan element uskrsnih dekoracija. Kao ukras uskrsnog drvca ili nezaobilazna dekoracija stola, pružaju snažan blagdanski ugođaj i čine tradicionalnu dekoraciju. Metode izrade maštovitih pisanica vrlo su različite, a krajnji rezultati toliko zadivljujući da čine prava mala umjetnička djela kućne radinosti.

Ornamenti pisanica najčešće saice, u jestivom ili isključivo dekorativnom obliku, važan su element uskrsnog ukrašavanja, a osobita radost djeci, koja rado sudjeluju u njihovoj izradi. Uskrs i pisanice blisko su povezani, pa je sasvim razumljivo da su i ove godine najvažniji dekorativni element kreiranja blagdanskog ugođaja.

Uskrsna drvca, s različitim visećim dekoracijama ili potpuno bez njih, unijet će dah blagdanskog i proljetnog raspoloženja.

Uskrs je proljetni blagdan, pa je i uvođenje prirode, koja ponovo buja, vrlo zanimljiv motiv dekoracije interijera. Vedre boje proljetnog cvijeća, kao i različite nijanse zelene, odlično će upotpuniti blagdanski prostorni ugođaj. Te se boje mogu unijeti dekorativnim detaljima – ukrasnim predmetima, slikama, ukrasnim jastučićima, stolnjacima ili posteljinom u spavaćoj sobi.

Motivi iz prirode, u kombinaciji s pisanicama, uskrsnim drvcima te svijećama, stvorit će ugođaj i toplinu svojstvenu ovom važnom blagdanu. Uz malo truda i mašte i vaš će dom postati idealno mjesto za okupljanje obitelji i proslave Uskrsa.

Monika Galović Rolich, dipl.ing.arh.
Dizajn
uskrsno dekoriranje
Cvjetni buketi
Dekorativna drvca simbolično su predstavljena većim ili manjim granama, čija se dimenzija odabire ovisno o raspoloživom prostoru, kao i poziciji na koju će se smjestiti. Idealno ih je staviti u staklene vaze ili posude na vidljivo i istaknuto mjesto u prostoru. Svojim će prirodnim izgledom unijeti proljetnu svježinu, ali i eleganciju, koja ističe blagdanski ugođaj. Raznovrsni biljni i cvjetni uzorci idealno će poslužiti za postavljenje i dekoriranje blagdanskog stola. Uz malo mašte, blagdanski će stol biti svečan, otmjen i drukčiji od svih prethodnih. Cvjetni buketi, kao i ukrasne svijeće, upotpunit će dnevni dojam, a večernji ugođaj uz mirise i plamen svijeća istaknuti blagdansko ozračje vašeg doma.
Možda ste propustili...

NOVA GRADSKA ZELENA POVRŠINA

Plutajući vrtovi