Sport
NBA LIGA RAZMATRA

Rasprava traje, odluka o nastavku možda u svibnju
Objavljeno 8. travnja, 2020.
Povjerenik NBA lige, Adam Silver rekao je kako neće biti odluke o nastavku sezone bar do svibnja. Na Tweeteru NBA-a napisao je da bi "u savršenom svijetu" liga završila sezonu u nekom obliku i krenula u doigravanje, ali da je još uvijek prerano raditi bilo kakve projekcije. NBA je inače bila prva sjevernoamerička profesionalna liga koja je prekinula sezonu zbog pandemije COVID-19, od kojeg je diljem svijeta zaraženo 1,27 milijuna ljudi, a više od 70.000 ih je umrlo.

- Prošlog sam tjedna rekao kolegama da moramo prihvatiti da najmanje do travnja nećemo moći donijeti nikakvu odluku. Ne mislim da to nužno znači da ćemo 1. svibnja moći donijeti nešto konkretno.

Doigravanje u NBA-u je trebalo krenuti 18. travnja i završiti u lipnju i dok Silver tvrdi da liga radi na različitim scenarijima za okončanje sezone još uvijek ima dosta nepoznanica.

- Kada smo suspendirali sezonu, rekli smo da je to pauza, govorilo se o 30 dana jer nismo imali širu sliku o tome da će naša zemlja biti u karanteni za nekoliko tjedana. Činjenica je da danas znam manje nego što sam znao onda - priznaje povjerenik.

Kako je rekao, liga sada osluškuje i razgovara s igračima i momčadima o svim mogućim scenarijima za nastavak sezone, među kojima su i igranje u dvoranama bez gledatelja ili čak igranje svih utakmica u jednom gradu. H
Najčitanije iz rubrike