Regija
U VUKOVARU ORGANIZIRANA DEŽURSTVA

O dolasku djece vrtić obavijestiti telefonom
Objavljeno 8. travnja, 2020.
VUKOVAR

U vrijeme epidemije vukovarski su vrtići prekinuli uobičajene aktivnosti, a roditelji su pozvani da, ako to nije prijeko potrebno, ne dovode djecu u vrtić. Mirjana Kulić, ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1, potvrdila nam je kako su prvoga tjedna epidemije imali desetak djece u ustanovi, no u posljednje vrijeme imaju samo jedno u Područnom objektu Bogdanovci.

- Dio djelatnika na godišnjem je odmoru. Organizirali smo dežurstva i spremni smo prihvatiti djecu čiji roditelji rade i ne mogu organizirati čuvanje kod kuće. Zato roditelje naših polaznika koji eventualno planiraju dovesti dijete u vrtić molimo da nas o tomu prethodno obavijeste, a mi ćemo kao i uvijek svoj posao savjesno odraditi - poručila je Kulić.

Roditelji dolazak djeteta trebaju najaviti preko telefonskih brojeva 414-709 i 099/225-4644.

U vrtiću navode kako ovo vrijeme koriste kao pripremu za ponovni dolazak djece i vraćanje normalnom radu, pa su se posvetili uređenju novih kutića, pripremi novih poticaja za rad i nadopunjavanju postojećih centara aktivnosti i materijala.

Na web-stranici vrtića redovito se oglašavaju s novim informacijama te su, između ostaloga, preporučili i konkretne aktivnosti za poticanje jezično-govornog razvoja djece u dobi od pet do sedam godina.

Preporučuju roditeljima koje aktivnosti mogu provoditi kod kuće, a kako je zadržavanje pozornosti djeteta teško, posebice kada je riječ o usvajanju novih znanja, najbolji i najlakši način je pripremiti dijete na nove navike kroz igru, odnosno spajanjem ugodnog s korisnim i uživati u napretku mališana. D. K.
Možda ste propustili...

BIZOVAC/SAMATOVCI

Gradi se kanalizacija

GRADONAČELNIK DAVOR MILIČEVIĆ

Situacija u Županji i dalje je stabilna

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana