Mozaik
ŽUJINE SVIRKE NA FACEBOOKU

Večeras koncert uživo izvest će grupa Kojoti
Objavljeno 8. travnja, 2020.
Nakon Nene Belana i Fiumensa i Leta 3, koji su svirali proteklih tjedana, danas, u srijedu, 8. travnja, s početkom u 20 sati, u okviru Žujinih svirki na Facebooku nastupit će zagrebačka rock-grupa Kojoti. Bend koji je nakon posljednjeg albuma "Sex Disco Kung Fu" krajem devedesetih prestao raditi okupio se ponovno krajem 2016. godine na nagovor publike i podrške izdavačke kuće Dancing Bear te vratio na scenu. Prošle godine objavio je novi album "Sve je pod kontrolom", koji će biti u fokusu Žujine svirke, no svirat će i neke od svojih starih hitova, kao "Razuzdan i lud", "Hodala je pola metra iznad zemlje" i "Izgubljen u svemiru", najavili su članovi Kojota. Prema njihovim riječima, novi im album glasan, zvonak, moćan i energičan poziva na ples, da ustaneš i kreneš, no ovaj put ne idu nikamo i "ostaju u svojim gajbama" jer su odgovorni.

Prva Žujina svirka, ona Nene Belana, okupila je pred ekranima više od 100.000, a druga, koju su izveli dečki iz grupe Let 3, više od 130.000 ljudi.

"Svaka nova svirka iz tjedna u tjedan okuplja sve više ljudi iz cijele Hrvatske i doista nam je drago što zajedno s našim sjajnim rock-glazbenicima unosimo malo pozitive u domove naših korisnika i obožavatelja dobre rock-glazbe", rekla je Ana Štebih Pinjuh, direktorica marketinga Zagrebačke pivovare. Objasnila je kako su Žujine svirke njihov doprinos izvanrednoj situaciji te ih veseli da na njima osjete "dobru vibru koju samo glazba može potaknuti". T.K.
Možda ste propustili...

MANIFESTACIJA “DJECA SA SELA U KOLU SU VESELA” U VOĆINU

Održavanje dječje smotre najbolji je način da čuvamo svoju folklornu tradiciju

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

Najčitanije iz rubrike