Osijek
ZAJEDNO I U RATU I U MIRU

Veterani izrađuju vizire za medicinsko osoblje
Objavljeno 8. travnja, 2020.
Udruga veterana vojne policije Osječko-baranjske županije i dalje, unatoč raznim virusima i nedaćama, nastavlja s humanitarnim radom - medicinskim djelatnicima u KBC-u Osijek donirali su 150 komada 3D vizira za njihove potrebe.

No ove vizire izradili su i sastavili sami! Stipo Modrić, predsjednik ove udruge, kaže kako jedan od njihovih članova ima 3D printer kod kuće i ondje je počeo printati nosače vizira. Za sklapanje mu treba mnogo vremena, pa su onda uskočili članovi udruge. I ne samo to, nego su kupili potrebnu foliju i gumice te tako u cijelosti kompletirali vizir. Ova je akcija iskoordinirana s Ravnateljstvom bolnice i Stožerom civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

“Za razliku od ratnih događanja iz godina Domovinskog rata kada smo mi bili na prvoj liniji, a medicinsko osoblje odmah iza nas, danas su oni na prvoj liniji, a mi im pokušavamo pomoći”, slikovito je ispričao Modrić. To nije kraj, jer nastavljaju dalje - odlučili su napraviti i donirati 100 komada vizira za Opću bolnicu Zadar.

Nakon toga nastavljaju dalje za KBC Osijek, jer akciju su nazvali “Zajedno u ratu, zajedno u miru” te pozivaju sve druge da im se pridruže. D.Ku.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN NEPUŠENJA

Mlade treba osnažiti za
suprotstavljanje duhanu

2

ROĐENDAN RIJEKE LJUBAVI

Čučak: Ljudi od nas odlaze s osmijehom

3

“SPORT ZA SVE”

Sa “Zdravkom” na Jankovac 6. lipnja