Regija
TURISTIČKA ZAJEDNICA VALPOVA POKRENULA ZANIMLJIV PROJEKT

Nagrađuju najljepše crteže djece s lokalnim motivima
Objavljeno 8. travnja, 2020.
VALPOVO

Predstavnici Turističke zajednice (TZ) Valpova, predvođeni Eduardom Lackovićem, proteklih su dana posjetili domove nagrađivanih autora prvoga kruga nagradnog natječaja "Crtajmo kod kuće" te im uručili prigodne poklon-pakete, koje su prethodno dezinficirali, izvijestili su iz TZ-a. Riječ je o natječaju koji je pokrenula valpovačka Turistička zajednica za svoje najmlađe sugrađane kako bi što kvalitetnije i kreativnije provodili slobodno vrijeme dok borave u kućama.

"Kroz neodređeno vremensko razdoblje, unutar nagradnog natječaja, svakih deset dana određivat će se nova tema koja će uključivati motive grada Valpova, a tri crteža koja osvoje najveći broj lajkova na Facebook stranici Turističke zajednice Valpova nagradit će se vrijednim poklon-paketima", poručili su iz TZ-a. Sudionici nagradnog natječaja imali su zadatak posjetiti i lajkati Facebook stranicu Turističke zajednice na kojoj se nalazi natječaj, objaviti fotografiju svog crteža te uz nju navesti osobne podatke. Nakon toga imaju zadatak pratiti tijek nagradnog natječaja i broj svojih lajkova, koji određuju pobjednike određenog kruga.

Organizatori natječaja propisali su da u nagradnom natječaju mogu sudjelovati djeca do deset godina starosti s područja Valpova i prigradskih naselja. Svakih deset dana objavljuje se nova tema s motivima Valpova uz objavu nagrađenih crteža prethodne teme, a autori crteža svoje viđenje motiva svoga grada mogu "ispričati" tehnikom grafitne olovke, tempere, vodenih boja, flomastera i drugog. Već nagrađeni autori u prethodnim temama gube pravo na osvajanje nagrade u novim temama.

"Nakon završetka natječaja, na koji će utjecati tijek razvoja situacije s pandemijom, organizirat će se prigodna izložba koja će uključivati sve pridošle radove! Potrebno je naglasiti kako su ovu inicijativu valpovačke Turističke zajednice zasad prihvatile turističke zajednice Đakova, Baranje, Pakraca, Slatine, Vukovara i Općine Bilje, s nadom uključivanja i drugih u akciju kako bi se zajedničkim snagama senzibilizirala javnost te potaknula na djelovanje za sigurnost djece u osjetljivim vremenima", poručili su iz Turističke zajednice Valpova. Lidija Aničić
Možda ste propustili...

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

Najčitanije iz rubrike