Regija
POŽEŠKO SLAVONSKA ŽUPANIJA

Proglašena prirodna nepogoda zbog niskih temperatura
Objavljeno 7. travnja, 2020.
U županiji nema novooboljelih od koronavirusa

POŽEGA - Župan Alojz Tomašević proglasio je prirodnu nepogodu za Požeško-slavonsku županiju, zbog šteta koju su poljoprivrednim kulturama, posebno voćnjacima, prouzročile niske temperature posljednja dva dana ožujka i prvih dana travnja. Na konferencije za novinare pozvao je sve koji takvu štetu imaju ili očekuju da će idućih dana biti vidljiva na poljoprivrednim kulturama, da se prijave općinskim i gradskim povjerenstvima za procjenu šteta od elementarnih nepogoda. Prema odluci Nacionalnog stožera, organiziran je i rad otvorenih tržnica  na području županije.


Ujedno je izvijestio o stanju u svezi sa koronavirusom, uz ponovni poziv građanima da svako putovanje odgode u Požeško-slavonsku županiju ili iz nje. Kako je rekao dr. Ante Vitalia,  epidemiolog Zavoda za javno zdravstvo, testiranja prethodnog dana imaju negativan rezultat na koronavirus. I dalje je jedna osoba oboljela od COVID 19 na bolničkom liječenju, a dvije u kućnoj izolaciji.


Radi bržeg uzimanja brisa za test Dom zdravlja Požeško-slavonske županije postavio je u dvorištu šator u kojem će se obavljati nulta trijaža i pacijentima mjeriti temperatura. Uspostavom ambulante za COVID 19 pri Domu zdravlja proširit će se krug testiranih osoba, rasteretiti testiranja Opće županijske bolnice, te uzimati uzorci od pacijenata za koje se sumnja da su zaraženi koronavirusom. B.S.T.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike