Sport
PETAR NENADIĆ

Srpski treneri stali su u vremenu i prostoru
Objavljeno 7. travnja, 2020.
Srbija je nekada bila rukometna sila, momčad šabačke Metaloplastike 80-ih godina prošlog stoljeća bila je u vrhu Europe, kao i ženska ekipa Radničkog iz Niša. Od raspada Jugoslavije bilo je medalja na europskim i svjetskim prvenstvima, ali i to je već daleka prošlost. Posljednji uspjeh rukometaši Srbije ostvarili su na Euru prije osam godina kada su kod kuće osvojili srebro, ali tada su se neke važne utakmice igrale u čudnim okolnostima. Srbija ima dobre igrače koji igraju u odličnim klubovima, ali zajedno ne mogu ništa. Savez loše funkcionira, izbornici se malo-malo smjenjuju, igrači odbijaju igrati za reprezentaciju... O tome je progovorio i najbolji europski igrač za 2019. Petar Nenadić, koji nije bio u sastavu Srbije na posljednjem EP-u gdje je Srbija nizala samo poraze. U podcastu na Balkan-Handballu Nenadić je kazao kako je u srpskom rukometu puno toga trulo.

- Posljednjih 14 godina nismo imali dobrog izbornika. Bio je tu Sead Hasanefendić, kratko i Ljubo Vranješ, ali svi su drugi bili da ne kažem što. Stranac nam je jedino rješenje, srpski treneri stali su u vremenu i prostoru.

Usporedio je srpski i hrvatski rukomet.

- Nemamo novih igrača, dok Hrvatska konstantno uvodi nove talente, daje im šansu i svaka čast. Hrvati vrhunski rade s novim igračima, a kod nas ih je jako malo, a i oni koji valjaju, otići će nekamo kamo ne bi trebali. U Srbiji se sve radi od danas do sutra, nitko nema viziju, a to je jako loše - dodao je Nenadić. I. Li.
Najčitanije iz rubrike