Regija
BIVŠA RAZVITKOVA SAMOPOSLUGA PRODANA ZA 305.000 KUNA

Nakon uređenja, u najam - u planu su izložbeni salon, pekarnica, fast food, kafić
Objavljeno 7. travnja, 2020.
ĐURĐENOVAC - Poznata Razvitkova samoposluga u Đurđenovcu, na prestižnoj adresi Trga bana Josipa Jelačića 7 i 8, prodana je za 305.000 kuna.Riječ je o poslovnom prostoru u prizemlju zgrade mješovite uporabe (na katu se nalaze stambeni prostori), sagrađenoj još 1966. godine prošlog stoljeća. No prostor zjapi prazan još od 2001., od kada je trgovački div Razvitak d.d. otišao u stečaj. Zapušteni poslovni prostor koji se nalazi na atraktivnoj lokaciji, gotovo u samom središtu Đurđenovca, prodala je Općina Đurđenovac, koja je 2018. postala vlasnik. Naime, oko Razvitkove samoposluge trajala je dugotrajna sudska borba koja je nakon 14 godina okončana na način da je Općina Đurđenovac postala vlasnik devet desetina, a Razvitak d.d. u stečaju samo jedne. Nakon presude Visokog trgovačkog suda, Općina Đurđenovac je od suvlasnika (Razvitak d.d. u stečaju) otkupila jednu desetinu te postala jedini vlasnik. Općina Đurđenovac se krajem prošle godine odlučila riješiti bivše Razvitkove trgovine te je oglasila prodaju koja je bila uspješna.

Kupac je DELMAR d.o.o. iz Đurđenovca, tvrtka koja se bavi gradnjom stambenih zgrada, a u vlasništvu je građevinskih poduzetnika Darka i Maria Delića, a koja je jedina bila u utrci za kupnju ove nekretnine.

- Napokon je i priča s tim problematičnim poslovnim prostorom koji je izvan uporabe gotovo 20 godina dobila epilog. Na oglas je pristigla samo jedna ponuda i drago nam je da će taj prostor biti uređen i priveden funkciji – rekao je načelnik Općine Đurđenovac Hrvoje Topalović. Sredstva od prodaje, kaže načelnik, utrošit će se za uređenje ceste i parkirališta na prostoru kod bivše samoposluge, u čijoj blizini su trgovine, frizerski saloni i ljekarna.

Kako smo doznali, zapušteni poslovni prostor nekadašnjeg Razvitka, površine gotovo 400 četvornih metara, novi vlasnik pretvorit će u poslovne prostore.

- Pokazala se prilika i kupio sam prostor. Raznih je prijedloga i ideja za njezinu buduću namjenu. Imamo dosta upita za najam tog prostora. Konkretno, plan je otvoriti pekarnicu, fast food, izložbeni salon i kafić. Prvo treba sve dobro očistiti i obnoviti - kratak i sažet bio je Mario Delić, koji je već angažirao tvrtku koja će mu izraditi elaborat etažiranja, odnosno plana posebnih dijelova nekretnine.

Zanimalo nas je kada će poslovni prostor biti uređen i spreman za prilagođavanje pravoj namjeni, a novi vlasnik izrazio je nadu da će to biti do kraja godine.
Snježana Fridl
Kupac je DELMAR, tvrtka koja se bavi gradnjom stambenih zgrada, vlasništvo poduzetnika Darka i Maria Delića
Možda ste propustili...

POTPISANO JE 37 UGOVORA

Za braniteljske udruge 32.300 €

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

Najčitanije iz rubrike