Regija
TRAVANJ – MJESEC SVJESNOSTI O AUTIZMU

Vretenac: Virus nas je zatvorio, ali nas nije zaustavio
Objavljeno 6. travnja, 2020.
SLATINA - Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac odlučila je cijeli travanj posvetiti promicanju uključivanja osoba s autizmom u društvenu zajednicu. "Kampanjom ‘Vretenci za autizam – Različitosti nas obogaćuju‘ želimo ukazati i na činjenicu da i ljudi s određenim oblicima teškoća, invaliditeta, imaju mogućnost funkcionirati u društvu. Kroz travanj smo pripremili nekoliko Facebook-aktivnosti pod nazivom Pitaj stručnjaka, Širimo ljubaznost i Filmske preporuke Vretenaca", najavila je predsjednica udruge Patricija Karaman.

U suradnji s magistrom edukacijske rehabilitacije Lorenom Koštić otvorena je mail adresa (uosit.vretenac@gmail.com) za sva pitanja vezana za poremećaje iz spektra autizma pa su pozvani roditelji, odgajatelji i učitelji da se jave sa svojim pitanjima do 17. travnja. Krajem mjeseca odgovori na sva pitanja bit će objavljeni na web i Facebook stranici Udruge Vretenac u obliku malog online priručnika.

– Virus nas je zatvorio, socijalno distancirao, ali nas nije zaustavio, stoga svaku srijedu kroz travanj na Facebook stranici Udruge Vretenac širit ćemo ljubaznost, poticati različitost i prihvaćanje, a petkom se mogu pogledati filmske preporuke Vretenaca - kaže Karaman. P.Ž.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana