Regija
NA BELOMANASTIRSKIM BAZENIMA

Radovi idu prema planu
Objavljeno 6. travnja, 2020.
Rekonstrukciju gradskih bazena izvode radnici tvrtke Projektgradnja plus
BELI MANASTIR

Unatoč sasvim novom načinu života te krizi izazvanoj koronavirusom, potpuna rekonstrukcija belomanastirskih bazena odvija se bez većih problema.

Četrdesetak radnika tvrtke Projektgradnja plus svakog je radnog dana na gradilištu, a voditelj radova, Ivan Totić, ističe kako, bar do sada, rokovi nisu ugroženi te se sve odvija prema ranije zacrtanom planu.

- U tijeku je izvedba armiranobetonskih školjki svih triju bazena. Riječ je o plivačkom, multifunkcionalnom bazenu s modernim sadržajima i dječjem s raznim atrakcijama. Na plivačkom bazenu školjka je gotova, a trenutačno se radi na razvodima bazenske tehnike, odnosno tlačnim razvodima za punjenje bazena. Sve ostale radove planiramo izvesti u ugovorenim rokovima - kaže Totić, naglašavajući kako je za sada sve u redu, uz tek manje poteškoće, prije svih one vezane uz dobavu materijala. Ona, naime, traje nešto duže nego što je ranije bilo uobičajeno, ali, srećom, ništa nije potpuno stalo, otežano je, ali ide.

- Rokovi, dakle, nisu ugroženi. Što će biti u budućnosti, vidjet ćemo. Nadamo se da većih problema neće biti, to više što smo znatno ranije krenuli s narudžbama, kako na gradilištu u Belom Manastiru, tako i za sva ostala gradilišta Projektgradnje - tvrdi, dodajući kako su već nabavili dio filtara potrebnih za bazenski kompleks. Nakon što završe spomenuti radovi na armiranobetonskim školjkama bazena, slijede oni koji vode prema završetku projekta. Čeka ih dobava keramike i keramičkih pločica te njihovo postavljanje, hidroizolacija bazenskih školjki, uređenje garderoba, okoliša i slično. S obzirom na okolnosti, poštuju sve propisane mjere, pa su nabavili dovoljne količine dezinfekcijskih sredstava, maski, rukavica…

- Kao i na sva ostala naša gradilišta, radnici dolaze organizirano, uz poštovanje svih mjera, među kojima je i dezinfekcija autobusa - kaže Totić, dodajući kako su, uz manje poteškoće s povezivanjem, riješili i e-propusnice čija primjena počinje danas. Podvlači kako se nada da će belomanastirski bazeni biti potpuno završeni u ugovorenim rokovima. No hoće li oni otvoriti vrata do kraja ovogodišnjeg ljeta, ne zavisi o Projektgradnji, nego o ‘‘višoj sili‘‘…

Podsjetimo, Ugovor za izvođenje radova potpisan je prošlogodišnjeg studenoga, kada je izvođač uveden u posao. Rekonstrukcija kupališnog dijela SRC-a Bazeni financirana je iz EU fondova (Intervencijski plan - u sklopu obnove Gradskog stadiona), što je dogovoreno nakon lobiranja u Ministarstvu regionalnog razvoja. Nakon puštanja u rad kupališnog dijela, bit će obnovljen i onaj ugostiteljski, u što će novac biti uložen iz gradskog i proračuna Osječko-baranjske županije.

Na području Belog Manastira izvode se i drugi radovi, među kojima izdvajamo rekonstrukciju Društvenog doma u prigradskom naselju Šumarina. Radove izvode djelatnici belomanastirske građevinske tvrtke Zadravec.

Ivica Getto
Najčitanije iz rubrike