Svijet
PORAST BROJA ZARAŽENIH U LIVNU I MOSTARU

U Hercegovini sve gore
Objavljeno 6. travnja, 2020.
U Livnu je zabilježen najveći porast broja zaraženih koronavirusom u posljednja 24 sata na području triju kantona u Hercegovini, pa je uz pripadnika Oružanih snaga BiH registrirano još petero pozitivnih na virus. Kako su u nedjelju izvijestili iz Kriznog stožera Hercegbosanskog kantona (HBK), od 30 testiranih uzoraka pet je bilo pozitivnih na COVID-19. Svi zaraženi su s područja Livna, koji je i središte HBK-a. Prvi oboljeli od koronavirusa iz Livna pripadnik je Oružanih snaga BiH i nalazi se na respiratoru u "COVID-bolnici" Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru. Kantonalna bolnica u Livnu slabo je opremljena, posjeduje samo jedan respirator, zbog čega je više udruga Livnjaka pokrenulo akciju potpore.


Novi slučajevi zaraze koronavirusom zabilježeni su i u Hercegovačko-neretvanskom kantonu. Otkriveno je još dvoje zaraženih u Mostaru te prva dva slučaja u Čapljini. Na području Zapadnohercegovačkog kantona u posljednja 24 sata nije zabilježen ni jedan novi slučaj zaraženih.
Vlasti tih kantona zabranile su rad svih prodajnih objekata, osim pekarnica i ljekarni u nedjelju. Područje Hercegovine je nakon banjolučke regije drugo najpogođenije u BiH epidemijom koronavirusa. U tri kantona ukupno je 145 osoba oboljelo, a u cijeloj BiH do nedjelje je registrirano 649 slučajeva. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike