Crna kronika
BATERIJE MU NISU IZDRŽALE

Vatrogasci skidali dron s kolodvora
Objavljeno 6. travnja, 2020.
OSIJEK


I u ovim vremenima borbe protiv koronavirusa osječki profesionalni vatrogasci ne znaju za predah jer spremno izlaze na sve intervencije, gase požar na kućama, stanovima, gospodarskim objektima i otvorenim površinama, izvlače unesrećene u prometnim nesrećama, otvaraju vrata zaključanih stanova na poziv policije, kada se sumnja da je osobi koja je unutra pozlilo. No susreću se osječki vatrogasci i s uistinu neobičnim intervencijama, poput uklanjanja prstena s otečenog prsta, skidanja životinja s drveća ili modernih elektroničkih naprava koje su zapele tamo negdje gdje ih prosječna osoba ne može dohvatiti. A događaj koji se zbio u subotu nasmijao je brojne Osječane.


Kako doznajemo, u subotu u 13.57 pripadnici Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek dobili su poziv da je potrebno skinuti dron, kojem su navodno otkazale baterije, s krova osječkog Autobusnog kolodvora. Na intervenciju su izišla dva profesionalna vatrogasca s jednim vozilom. Nakon kraće intervencije dron je uspješno skinut. Za sada nismo dobili informaciju je li riječ o jednom od dronova koji se koriste za nadzor ponašanja građana, odnosno pridržavaju li se građani najvažnije stvari u vrijeme pandemije, tj. ostaju li doma ili se pak šetaju po gradu.


Podsjetimo, u cilju povećanja sigurnosti građana pogođenih zdravstvenom krizom izazvanom virusom COVID-19, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ravnateljstvo civilne zaštite, Područni ured civilne zaštite Osijek za potrebe kontrole provođenja mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske implementirao je centralni sustav za nadzor iz zraka s pomoću bespilotnih letjelica. Uvođenje samog sustava u primjenu odvijalo se u koordinaciji sa Stožerom civilne zaštite Osječko-baranjske županije, Stožerom civilne zaštite grada Osijeka i Policijskom upravom osječko-baranjskom.


U prostorijama Centra 112 Osijek postavljena je kontrolna soba za nadzor iz zraka gdje se u stvarnom vremenu prikazuju videozapisi s više multikoptera koji kontinuirano nadlijeću markere postavljene na kritičnim točkama u gradu Osijeku. Trenutno operaciju nadlijetanja obavlja 15 mobiliziranih pilota s desetak letjelica. S.Lacić
Možda ste propustili...

OROLIK I BELI MANASTIR

Jedan lopovluk riješen, drugi nije

NA CESTI ZATEČENO VIŠE PIJANIH VOZAČA

S 2,17 promila zabio se u stup

NEPRAVOMOĆNE PRESUDE U DVA SLUČAJA U SLAVONIJI

Zbog galame u zatvor, zbog prijetnji smrću uvjetna kazna

Najčitanije iz rubrike