Osijek
CIJENA STUDENTSKOG SMJEŠTAJA ZA TRAVANJ

Studenti neće morati
platiti “čuvanje smještaja”
Objavljeno 5. travnja, 2020.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo je svim studentskim domovima u Hrvatskoj Odluku o dopuni Odluke o iznosu subvencija i kvoti za subvencionirano stanovanje u akademskoj godini 2019./2020. koja je na snagu stupila 1. travnja.

Navedena Odluka naslanja se na trenutnu epidemiološku situaciju te mjere Vlade Republike Hrvatske kao i Stožera civilne zaštite, a odnosi se isključivo na studentske centre i subvenciju smještaja u studentskim domovima. Dopunom Odluke propisano je da studentski centri mogu ostvariti dvostruko veći iznos subvencije (400 kuna) po studentu ako donesu odluku kojom studentima koji trenutno ne borave u studentskom domu smanje iznos cijene smještaja na 100 kuna ili manje (u vidu paušalnog iznosa za "čuvanje smještaja"). Za ožujak 2020. godine Ministarstvo će studentskim centrima doznačiti iznos koji se temelji na podatcima s početka ožujka dok mjere nisu bile na snazi. Kako nam objašnjava Vlasta Dragušica, tajnica Studentskog centra u Osijeku, o besplatnom smještaju za travanj za studente koji trenutno ne borave u smještaju razgovarat će se danas (ponedjeljak).

"Ravnatelj Studentskog centra u Osijeku predložio je Upravnom vijeću, na temelju Odluke Ministarstva, da Upravo vijeće donese odluku da svi studenti koji nisu u domu, a stvari su im ostale u sobama, za travanj ne plate tzv. čuvanje smještaja. Elektronička sjednica Upravnog vijeća dogovorena je za 6. travnja i s prijedlogom Odluke o plaćanju 0,00 kuna za travanj 2020. za studente koji nisu u domu, a stvari su im ostale u domu. Trenutno je oko 30 studenata u Novom studentskom domu i samo će oni platiti smještaj za travanj 2020. po cijenama koje je Upravno vijeće donijelo za akademsku godinu 2019./2020. Dio studenata službeno se odjavio i iselio se iz domova", zaključila je Dragušica. E. Nenadić
Možda ste propustili...

GDJE U KUPOVINU U NEDJELJU?

Trgovine koje rade 14. travnja

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana