Regija
GRADSKA TRŽNICA VINKOVCI

Grad omogućio prodaju domaćih proizvoda u montažnim kućicama
Objavljeno 4. travnja, 2020.

VINKOVCI

Grad Vinkovci u suradnji s tvrtkom GTG d.o.o Vinkovci omogućio je  prodaju voća, povrća i meda u deset montažnih kućica na vinkovačkoj tržnici.

- Na našoj tržnici osigurali smo deset montažnih objekata za prodaju domaćih proizvoda zainteresiranim poljoprivrednim gospodarstvima s našeg područja. Uskrs neće biti uobičajen ove godine, ali smo se pobrinuli da na stolovima bude domaćih proizvođa. Tvrtka  GTG je to odlično odradila, tako da će građani moći kupovati svakog dana i to će trajati sve dok se ne ukine odluka o radu tržnica na otvorenom. Svim objektima na tržnici, pa tako i montažnim kućicama, omogućen je rad do 17 sati svaki dan osim nedjelje, uz pridržavanje svih propisanih mjera zaštite od širenja koronavirusa. Naši domaći proizvođači su se vrlo brzo organizirali putem društvenih mreža, no ima i onih koji to ne koriste. Mnogo je i građana koji vole kupovati na tradicionalni način, da osobno vide povrće i voće koje kupuju. Bitno je napomenuti svima da se prilikom posjete tržnici strogo pridržavanju mjera i uputa Stožera civilne zaštite RH, rekao je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.

Naknada za kućice utvrđena je pravilima trvtke GTG d.o.o. jer nije bilo moguće organizirati natjecanje, budući ima samo deset montažnih kućica.

- Uvijek kupujemo na tržnici, a  ne u trgovačkim lancima  jer domaće je domaće. Ovo je odlična ideja, rekla je Mirjana Dalić, jedna od kupaca koje smo zatekli na tržnici.

Inače, na ulasku u Gradsku tržnicu stoji dezinfekcijsko sredstvo, tako da svi koji dolaze dezinficiraju ruke. Grad Vinkovci je, nakon Pule, drugi grad u Hrvatskoj koji je svoje kućice za Advent, prenamijenio za prodaju na tržnici.

Mario Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike