Sport
NOGOMETNI PROBLEM U BIH

Sezonu zaustavljaju - reflektori
Objavljeno 3. travnja, 2020.
Glavni tajnik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NSBiH) Adnan Džemidžić skeptičan je oko nastavka tamošnjeg prvenstva u srpnju ili kolovozu, kako je okvirno predložila UEFA, pa makar i bez gledatelja, jer stadioni u Bijeljini, Kaknju i Ugljeviku nemaju reflektore.

U razgovoru za Dnevni avaz glavni operativac krovne nogometne organizacije Bosne i Hercegovine upozorio je na problem igranja u jeku ljeta, kada bi utakmice zbog vrućina trebale biti u večernjem terminu, a stadioni nemaju rasvjetu.

- Nakon duge videokonferencije s predstavnicima svih 55 članica, Izvršni odbor UEFA-e odlučio je da se do daljnjega odgode sve utakmice koje su pod njezinim okriljem. Okvirno je odlučeno da se nacionalna nogometna prvenstva nastave u srpnju ili kolovozu ako se dobije borba protiv koronavirusa. Tragat ćemo za najboljim rješenjem, trenutačno ništa pouzdano ne znamo, jer je i UEFA sve odluke donijela okvirno. Zdravlje igrača nam je najvažnije. Nećemo ih izlagati opasnosti od ozljeda i svakako ćemo voditi računa i o humanome aspektu cijele situacije. Sve ćemo razmotriti prije donošenja konačne odluke. Nije nimalo bezazlena situacija, jer nitko ne zna do kada će trajati, a mi smo u situaciji da stadioni nemaju reflektore, pa kako će se onda igrati u srpnju ili kolovozu? - kazao je Džemidžić.

Ivana Liović
Najčitanije iz rubrike