Sport
TENISAČI(CE) JOŠ NE VJERUJU

Mislio sam da je šala za 1. travnja
Objavljeno 4. travnja, 2020.
Nakon što su organizatori u srijedu objavili kako se ove godine, prvi put od Drugog svjetskog rata, neće igrati najslavniji teniski turnir na svijetu u Wimbledonu, ne prestaju stizati reakcije. Tenisačice i tenisači su u šoku, jer neće moći na svetu travu All England Cluba, a 134. Wimbledon na rasporedu će umjesto ovoga biti tek sljedećeg ljeta.

Grčki tenisač Stefanos Tsitsipas opisao je kako se osjećao kada je čuo da da je Wimbledon otkazan:

- Otišao sam spavati misleći da je otkazivanje Wimbledona prvotravanjska šala, ali kada sam se probudio shvatio sam da je turnir zaista otkazan. Organizatori su baš na dan šale objavili otkazivanje, pa sam, eto, mislio da se samo šale. Nedostajat će mi taj posebni događaj i jedva čekam 2021. godinu. Ostanite kući, ostanite pri razumu. Nisu nam ovi dani laki, ponekad mi se čini da ludim bez tenisa, ali zdravlje je najvažnije - poručio je Tsitsipas.
I. Li.
NIJE POSTOJALA ALTERNATIVA
Francuski teniski Grand Slam Roland Garros nije otkazan, samo je prebačen u jesenski termin, a to se u Londonu jednostavno nije moglo napraviti. Wimbledon se igra na travi, a travnatim terenima treba mnogo više vremena za pripremu nego za bilo koju drugu podlogu. Roland Garros, US Open, ili Australian Open mogu se igrati i u drugim terminima, dok turnir u Wimbledonu mora biti isključivo u ljetnim mjesecima.
Najčitanije iz rubrike