Mozaik
KREATIVNI DVOJAC DINO ŠARAN I JOHN DOE UDIŠU ŽIVOT STARIM PJESMAMA

“Antena iz karantene”:
Grupa Letu Štuke snima
nove spotove u izolaciji
Objavljeno 4. travnja, 2020.

U doba izolacije, kada svi pokušavamo što više ostati kod kuće i izlaziti samo kada je nužno, našim je glazbenicima teško snimiti nove pjesme i spotove, ali je zato upravo sada važno da budu što kreativniji. Naime, na njima je uvijek i dodatna društvena odgovornost da posebice sada, kad je teško, a ne samo u sretnim trenutcima, pokušaju ljudima olakšati teška životna razdoblja te bar prividno kroz glazbu stvoriti svijet u kojem se mogu opustiti i nakratko zaboraviti na stvarnost.

U skladu s time Letu Štuke odlučili su pod zajedničkim nazivom "Antena iz karantene" svojim starim pjesmama udahnuti novi život zanimljivim videospotovima nastalim u samoizolaciji.

- U vrijeme pandemije i karantene imamo potrebu komunicirati s našim fanovima. Zato puštamo antene koje će vam emitirati neke stare pjesme s novim videobrojevima. Zamislimo se nad svijetom i samima sobom, a zatim se okrenimo životu i njegovoj suštini. Sve prolazi, proći će i pandemija. Čuvajmo sebe i druge. Budimo odgovorni - ističe Dino Šaran.

Prvi singl u sklopu projekta "Antena iz karantene" je "A kad boli", s albuma "Brojevi računa", iz 2011., objavljen u ožujku, a na Svjetski dan šale, 1. travnja, stigla je pjesma "Paranoja" iz davne 2008., koju objavljuju kao službeni singl s popratnim videospotom.

- "Paranoja" je satirični song i ima namjeru svojim sadržajem i popratnim videom uveseliti i nasmijati publiku u ovim teškim danima. Otuda i ideja da datum objavljivanja bude na međunarodni Dan šale. Pjesma je objavljena još 2008. na albumu "Proteini i ugljikohidrati", a sada konačno ima i video, čiji je editor naš John Doe. Uživajte! - rekao je Dino Šaran.

"Proteini i ugljikohidrati" drugi je studijski album Letu Štuka. Riječ je o zbirci uglavnom ljubavnog sadržaja, ali u socijalnom kontekstu između 2006. i 2008. Drugi faktor njihovog nastajanja odnosi se na turbulentne promjene u životu samog autora.

Ovim svakako ne završava "Antena iz karantene": kreativni dvojac Dino Šaran i John Doe već pripremaju nove videouratke, a koja je sljedeća pjesma na redu, saznat ćemo uskoro. T.Kvorka
Stigla je pjesma “Paranoja” iz davne 2008., koju objavljuju kao službeni singl s popratnim videospotom
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike