Sport
NISU SVI ZADOVOLJNI ODLUKOM HKS-A

Mursa VROS zaslužila je biti
prvoligaš, i sad je zaustavlja
neka administrativna odluka
Objavljeno 3. travnja, 2020.

Hrvatski košarkaški savez u srijedu je na elektronskoj sjednici Upravnog odbora donio odluku o prekidu svih natjecanja pod svojom ingerencijom te o završetku sezone bez proglašavanja prvaka i konačnog poretka. U ovoj situaciji kada se ne zna kada će košarkašice i košarkaši ponovno na parket, a mnogi klubovi pod ugovorima imaju strane igrače, odluka HKS-a činila se logičnom.

Išlo se na ruku klubovima da smanje troškove i da se okonča ova sezona bez prvaka, ali postoji kvaka i nije trebalo mnogo da krenu žestoke kritike na račun odluke HKS-a. Najnezadovoljniji su klubovi koji su u trenutku prekida bili pri vrhu Druge ili nižih liga, a koji su zasigurno uložili znatna sredstva kako bi izborili mjesto u višem, odnosno najvišem rangu natjecanja. Među nezadovoljnicima je i ženski KK Mursa Vrijednosnice Osijek, koji je imao plan ove sezone vratiti se u elitno društvo. Osječke košarkašice tijekom osnovnog dijela prvenstva i doigravanja za prvaka izgubile su samo jednu utakmicu, i to potpuno nevažnu, potom ih je koronavirus otjerao na stanku, a sad je došao i šamar iz HKS-a. I suma sumarum ove situacije je: “Uzalud vam trud svirači”.

Mursa VROS prošlog je ljeta napravila iskorak, složila dobar seniorski sastav, pojačala trenerski kadar, posložio se i rad u mlađim kategorijama, Uprava je napravila veliki posao, a na kraju dobili su veliko ništa. Sve je otišlo u vjetar, sezona je izgubljena i “mursašice” bi sljedeće prvenstvo ponovno trebale od početka te kroz Drugu ligu “istok” loviti iskorak u prvoligaško društvo.

- Ljut sam i razočaran. Sad sam vrlo ljut, ali ne toliko kao kad sam čuo odluku HKS-a. Tada sam bio bijesan. Ovo je sramotno, neki klubovi nemaju podmladak, trenere, novca za crnu kiflu, nizali su same poraze..., i sad ostaju u Prvoj ligi. To je valjda nagrada, a mi smo kažnjeni jer smo sve dobro ustrojili. Oni koji rade, ulažu i stavljaju klub na zdrave noge nek’ sljedeće sezone ponovno igraju Drugu ligu. To je smiješno. U Njemačkoj su ovo isto napravili, pa su nakon brojnih žalbi poništili odluku. Nadam se da će tako biti i kod nas. Žao mi je svih klubova koji su htjeli u viši rang i za to se pripremali i naradili, da se ovakvo što događa - kaže trener osječkih košarkašica Goran Gunjević, dodajući: “Umjesto da ovo vrijeme čelnici HKS-a iskoriste za resetiranje, popravak nekih starih pogrešaka, srljaju u nove nebuloze. Zato nam košarka i jest tu gdje je”!  

Ivana Liović
Mursa VROS definitivno će se žaliti na odluku HKS-a, jer smatra da je itekako zakinuta
Možda ste propustili...

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

Najčitanije iz rubrike