Regija
IZVANREDNE MJERE GRADSKE UPRAVE

Slatina odgađa i oslobađa od plaćanja komunalne naknade
Objavljeno 2. travnja, 2020.
SLATINA - Naporima hrvatske Vlade da se što je više moguće umanje ekonomske štete nastale kao posljedice epidemije koronavirusa pridružuje se i Grad Slatina kako bi umanjio štete za gospodarstvo na svome području.

Prvo je gradonačelnik Denis Ostrošić 17. ožujka donio odluku kojom se pravnim osobama i obrtnicima s područja Slatine za 90 dana odgađa obveza plaćanja komunalne naknade i poreza na korištenje javnih površina bez naknadnog obračuna kamata. Osim toga, protiv svih pravnih i fizičkih osoba s područja grada Slatine sljedećih 90 dana neće se pokretati postupci prisilne naplate gradskih potraživanja. Riječ je o odlukama koje se mogu donijeti bez sazivanja sjednice Gradskog vijeća.

Novom odlukom od 31. ožujka utvrđene su interventne mjere pomoći poduzetnicima, usmjerene na suzbijanje i ublažavanje ekonomskih šteta uslijed epidemije COVID-19 u Republici Hrvatskoj.

Poslovni subjekti obveznici plaćanja komunalne naknade koji su obuhvaćeni mjerom zabrane rada na temelju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja ostvaruju pravo na oslobađanje plaćanja komunalne naknade u iznosu od 100 posto razrezane vrijednosti komunalne naknade za razdoblje od tri mjeseca, odnosno od travnja do lipnja ove godine, te na dodjelu nepovratne potpore male vrijednosti u mjesečnom iznosu od 1500 kuna u istom razdoblju.

Poslovni subjekti koji su nastavili obavljati poslovnu djelatnost na području grada Slatine oslobađaju se plaćanja komunalne naknade u iznosu od 50 posto razrezane vrijednosti komunalne naknade za razdoblje od tri mjeseca.

Ukupan iznos sredstava iz proračuna Grada Slatine angažiranih kroz ovaj program u predvidivom razdoblju travanj – lipanj 2020. iznosi 1.000.000 kuna do iskorištenja, a zahtjevi za prijavu s propisanom dokumentacijom primaju se do 30. lipnja.

- COVID-19 je virus opasan za zdravlje ljudi, a još opasniji za zdravlje ekonomije. Uz mjere koje Vlada donosi na državnoj razini, svaka jedinica lokalne samouprave mora naći rješenja kako pomoći svome lokalnom gospodarstvu, stoga Grad Slatina uvodi spomenute izvanredne mjere koje stupaju na snagu odmah u cilju pomoći građanima i tvrtkama u djelomičnom ublažavanju posljedica uzrokovanih izvanrednim događajima. One dokazuju odgovorno ponašanje i poslovanje u teškim vremenima za naše gospodarstvo i život građana - istaknuo je gradonačelnik Ostrošić.
P. Žarković
PRAVO NA BESPLATNE USLUGE GRAS-a
Poslovni subjekti koji obavljaju djelatnost na području grada ostvaruju pravo na pružanje besplatne usluge Gradske razvojne agencije Slatine GRAS za prijavu na mjere ublažavanja posljedica epidemije koje donose Vlada Republike Hrvatske, Virovitičko-podravska županija i Grad Slatina. Kako bi ostvarili te mjere, potrebno je podnijeti zahtjev Gradu Slatini, uz uvjet da na dan 31. prosinca 2019. nemaju dospjelih obaveza prema Gradu Slatini, ili su te obaveze podmirili nakon stupanja na snagu ove odluke.
Možda ste propustili...

SMOTRA NE ŽELI PROPUSTITI GODINU

Zasad na 54. Vezove iz kućnog naslonjača

USKORO RASPRAVA O OSNIVANJU USTANOVE ZA UPRAVLJANJE SPORTSKIM OBJEKTIMA

Rob: Neće biti potreban dodatni novac

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana